Mai sunt doar trei săptămâni până la Anul Nou, iar restaurantele din Galaţi au intrat pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru petrecerea de Revelion. Ofertele sunt interesante - şi cu 15-20% mai ieftine decât anul trecut - însă muşterii nu se prea înghesuie. Cel mai ieftin Revelion costă 140 lei (plătibili în tranşe!), iar cel mai scump - 230 lei.
Cei mai mulţi dintre gălăţenii pe care i-am chestionat ne-au declarat că preferă să facă Revelionul în familie sau cu prietenii, deoarece criza le-a cam golit portofelele.
„Anul trecut am fost, dar anul acesta nu îmi mai permit. Împreună cu soţul ar trebui să cheltuiesc măcar 500 de lei dacă merg la restaurant. Acasă, cu 500 de lei fac o petrecere cu 5-6 invitaţi. Mai pun eu, mai aduc ei şi ne simţim bine", ne-a declarat Ioana Marcu (48 ani).
„E mai frumos la restaurant decât casă, dar e scump. O să merg la nişte prieteni. Ei vinde Crăciun la noi, noi mergem de Revelion la ei", spune şi Mihai Popoiu (52 ani).
Generaţia tânără pare mai decisă să meargă la un Revelion fără dureri de cap. „Nu stau acasă de Anul Nou nici să mă împuşti! N-am chef de făcut mâncare, de spălat vase şi de făcut curăţenie. Dacă socoteşti bine, e mai ieftin la restaurant", spune Adriana Dimofte (27 ani).
Însă chiar dacă toată lumea ar prefera să iasă în oraş de Anul Nou, doar unul din 40 de gălăţeni poate face acest lucru, dat fiind că restaurantele din Galaţi au, în total, doar 6.000 de locuri.
Revelionul pensionarilor
Cel mai ieftin Revelion „de restaurant" este organizat la „Dunărea". Costă 140 de lei şi este special pentru pensionari. Mai mult decât atât, tariful se poate plăti în rate, până pe 23 decembrie. Meniul este unul absolut clasic, băutura - limitată, iar muzica - „de pe calculator".
Un preţ cu 35 de lei mai mare practică cei de la Pibunni (complexul de la Gârboavele şi res