Reşiţenii ţin post cu mâncare preparată după reţete orientale şi din Italia. Meniurile de post se vând foarte bine în restaurante.
Reşiţenii obişnuiesc să mănânce în oraş şi în perioada postului Paştelui.În plin post, reşiţenii se pot bucura de mese copioase în restaurantele din Reşiţa.
Gusturile gurmanzilor sunt răsfăţate atât cu preparate tradiţionale, cât şi cu preparate specifice bucătăriei italieneşti sau orientale. „Propunem în această perioadă clienţilor o gamă variată de preparate. Avem solicitări pentru preparate de post atât în meniul zilnic cât şi la mesele pe care le organizăm. Propunem clienţilor o gamă largă de preparate, salatele şi pastele fiind cele mai căutate”, a afirmat Camelia Balaure, manager Hotel Rogge.
Tradiţionala supă de roşii, supele cremă de ciuperci sau legume, urmate de legume la grătar, un orez cu legume şi un desert din fructe pot compune un meniu perfect în postul Paştelui. Cele mai rafinate gusturi ale reşiţenilor pot fi delectate de gustul tartinelor cu roşii sau cu vinete, ciuperci la grătar şi bineînţeles cele mai sofisticate salate.
Preparate chinezeşti de post
Nici preparatele orientale nu uită gurmanzii în perioada postului. „Am reuşit să integrăm în meniul zilnic şi preparate de post. Avem clienţi care solicită astfel de preparate şi venim în întâmpinarea lor cu diverse sortimente. Tăieţei cu legume, supă picantă, legumele asortate chinezeşti, salată de castraveţi picantă sau ciupercile cu lăstar de bambus sunt câteva din preparatele bucătăriei noastre”, a adăugat Stan Oliviu, manager Restaurant Shi Chuan.
Pastele se numără printre mâncărurile preferate de post. „ Iubesc bucătăria italienească, îmi plac spaghetele cu roşii proaspete dar şi rigatoni. Obişnuiesc să merg la restaurante să mănâc paste. Ştiu să gătesc, dar, cele de la restaurant mereu ies mai gustoase. În