Fabrica de bere din Buzău a împlinit 35 de ani de existenţă. La începuturile sale, producea puţin, însă suficient pentru aprovizionarea braseriilor şi magazinelor alimentare din tot judeţul. Acum, este una dintre cele mai mari fabrici de bere din ţară şi produce sortimente dinte cele mai bine vândute: Ursus, Timişoreana sau Peroni.
Toţi buzoienii trecuţi de prima tinereţe îşi aduc aminte de berea pe care o consumau înainte de Revoluţie. ”Noi, la Buzău, aveam două beri foarte bune, Crâng şi Drăgaica. Beam cu plăcere mai ales duminica, la braseria de pe Bulevardul Bălcescu, unde era aglomeraţie mai ales după câte un meci al Gloriei. De 1 mai sau în Drăgaică curgea berea, nu glumă. Era foarte bună”, ne povesteşte Mircea Dorin, un pensioner din Buzău.
Fabrica de bere din Buzău a produs mărcile Crâng şi Drăgaica mai bine de un deceniu. După Revoluţie, fabrica a înlocuit cele două sortimente cu o nouă marcă: Vultur Lager. Aceasta se vindea şi dincolo de graniţele judeţului, unde era foarte apreciată. Fabrica a intrat în modernizare după achiziţionarea sa de către SAB Miller.
Fabrica de bere de la Buzău a intrat în funcţiune în anul 1978, cu o capacitate de producţie de 500.000 hectolitri pe an. În anul 1991, compania a devenit societate pe acţiuni şi şi-a schimbat numele în S.C. Vulturul S.A. Buzău.
În 1996, fabrica de bere de la Buzău a fost achiziţionată de către grupul South African Breweries, fiind marcată intrarea SAB Miller în România. În 2005, Ursus Breweries a început două proiecte de investiţii, cu o valoare totală de 50 de milioane de Euro, pentru extinderea şi dezvoltarea fabricii. La finalul proiectului, fabrica din Buzău şi-a mărit capacitatea de producţie săptămânală cu 150 %.
În 2009, Ursus Breweries a finalizat ultima tranţă de investiţii în valoare de 42 milioane de Euro