Echipa TVR Timişoara vrea să bată orice record gastronomic. Mâine, îşi transformă studioul într-o mare bucătărie şi prepară cel mai consistent sandvici din istoria oraşului, unul lung de 10 metri. Iar pentru că e criză, sandviciul uriaş nu numai că va face obiectul unei emisiuni – concurs transmise în direct, dar va deveni şi trataţia de sărbătoare pusă pe masa zecilor de invitaţi la petrecere. Pe 17 octombrie, când Studioul Teritorial Timişoara al TVR sărbătoreşte 15 ani de la prima transmisiune, un număr de 40 de jurnaliştii din regiunea de vest au fost invitaţi alături de echipa televiziunii să lase pixul pentru cuţitul de întins untul. Odată deveniţi bucătari de ocazie, echipaţi cu şorţuri, bonete şi mănuşi, ei vor lucra împreună la prepararea unui sandvici „al presei” uriaş, lung de 10 metri.
Toată desfăşurarea de forţe va putea fi urmărită live, de la ora 15.30, emisiunea specială aniversară „Strada Pestalozzi nr. 14/A” urmând să fie transmisă în direct pe canalale TVR Timişoara şi TVR 3.
Invitaţi speciali
„Echipa TVR Timişoara îi provoacă pe colegii jurnalişti din regiune la o competiţie de îndemânare culinară: realizarea celui mai mare sandvici din istoria presei, unul de 10 metri lungime. Ingredientele le aducem noi, jurnaliştii fiind invitaţi să pună la bătaie îndemânarea şi măiestria lor de bucătari ad-hoc. Totul se va realiza în direct, regional (pe TVR Timişoara) şi naţional (pe TVR 3), bucătarii de ocazie urmând a fi încurajaţi de invitaţii noştri speciali: Dida Drăgan, Incanto Quartet şi The New Cantilena”, au comunicat organizatorii.
Angajaţii TVR Timişoara s-au pregătit intens pentru acest moment, bucătărind, duminica trecută, lam Buziaş, în jurul unui ceaun afumat, papricaş din carne de oaie, la prima ediţie a festivalului dedicat acestei mâncări. La final, sandviciul gigant se va transforma