Peste 40 de producători şi meşteşugari şi-au expus astăzi produsele la Piaţa Ţărănească, amenajată pe platoul din faţa Casei de Cultură. Grătarele sfârâie, iar mirosul de mititei, pastramă sau cârnaţi afumaţi se simte de la depărtare.
La un cort alăturat se vinde magiun din prune şi dulceaţă din căpşune, produse fără conservanţi fabricate într-o unitate din Topoloveni. „Magiunul din prune este singurul produs tradiţional românesc, care a depăşit prima etapă în obţinerea aprobării europene. De asemenea, ne mândrim cu un brevet de Furnizor al Casei Regale", spune expozanta.
La cortul alăturat însă se simte miros de măsline şi mezeluri fine. Sunt aperitive radiţionale italiene: Ardei iute în ulei, file anşoa, rulou din vinete, roşii şi anşoa, gogoşari iuţi cu anşoa, anghinare.
„Ediţia de iarnă a târgului, care va avea loc la fiecare două săptămâni, vom avea produse din carne, brânză şi caşcavaluri de la Bran, mezeluri tradiţionale italieneşti, dulciuri, palincă şi licoare sălăjeană, dar şi alte bunătăţi", a declarat Corina Berariu, organizator.
Piaţa se închide mâine seară, la ora 19.00.