Pentru al doisprezecelea an la rând, sârbi, români şi unguri s-au întrecut în tăiatul porcilor de Ignat. Totul, în cadrul solemn, fi ind arborat steagul UE
O imagine ca de sfârșitul lumii, un porc fumegând în timp ce totul în jur a fost pârjolit
Sursa: ADI PÎCLIȘAN
Măcelarul sârb se pregătește să facă genocid
Tranșatul porcilor e o artă la fel de complicată ca programarea IT
Carnea se revarsă în valuri și multe fălci vor obosi savurând-o
Trilaterala” tăierea porcilor înaintea Crăciunului e o tradiţie de 12 ani la Jimbolia, oraşul de graniţă aflat la intersecţia dintre România, Serbia şi Ungaria. Începând cu anul 2000 măcelarii din cele trei ţări se întrec în delicatese, arborând steagul Uniunii Europene ca la un mare meeting politic.
„Te lingi pe degete”
Anul acesta, măcelarii au asomat porcii la 7 dimineaţa, apoi s-au pus pe treabă cu câte un ţoi de ţuică fiartă în mână, pe post de „încălzitor natural”. Dar fiecare şi-a adus băutura de-acasă, neavând încredere în marfa adversarilor. Fiecare animal a fost pârlit în parte, apoi spălat şi curăţat. Imediat, pofticioşii au putut să îşi taie primele bucăţi de şorici.„Te lingi pe degete, nu alta”, spunea unul dintre sârbii care nu a mai rezistat tentaţiei şi a luat prima îmbucătură. Vă place SÂNGELE prăjit cu ceapă? Sârbii, ungurii și românii au făcut CARNAGIU la TRILATERALA PORCINĂ (FOTOREPORTAJ)
Cu şorţurile în faţă, sârbii, ungurii şi românii s-au pus primii la muncă. După ce au terminat de igienizat animalele, au tranşat, au împărţit bucăţile de carne, apoi au început să pregătească mezelurile. Echipa din Csanad Palota (Ungaria) a pus repede gulaşul la fiert, într-un ceaun uriaş, sârbii din Kikinda au venit de acasă cu reţete secrete neobişnuite şi o grămadă de mirodenii. Au adus cu ei, ca şi anul trecut, smochine, pentru muşchiuleţul umplut. @N