Mesajul a fost trimis. Multumesc!

Asociaţia Culturală „Friedrich Schwartz” există şi are ambiţii

Publicat in Crai Nou, luni 28 ianuarie 2013 ·

Sâmbătă seară, la Restaurantul Vama Veche din Suceava, a avut loc lansarea oficială a Asociaţiei Culturale „Friedrich Schwartz”, asociaţie coordonată de Ovidiu Şvarţ, naist, interpret, orchestrator şi dirijor al Ansamblului Rapsodia Bucovinei din Suceava.

Ovidiu Şvarţ, fiul maestrului coregraf al Sucevei, dispărut în anul 2005, care a dat numele asociaţiei, intenţionează astfel să continue tradiţia artistică a familiei, neîntreruptă de peste 50 de ani.

Îl vor însoţi în activitatea asociaţiei soţia Mihaela, violonistă, şi fiul Eduard, un tânăr care a moştenit de la ambii părinţi talentul şi uşurinţa de a cânta, atât la nai, cât şi la vioară, precum şi la alte instrumente de suflat sau cu corzi.

Evenimentul a debutat cu un cuvânt de introducere al lui Ovidiu Şvarţ, mai bun interpret decât orator, care l-a lăsat pe Nelu Hongu, cunoscut interpret de muzică populară sucevean, să-i citească discursul despre cariera tatălui său, despre ambiţiile şi aspiraţiile sale legate de constituirea Asociaţiei „Friedrich Schwartz”.

Pe lângă misiunea educativă asumată, organizaţia lui Ovidiu Şvarţ, are ca scop promovarea, sprijinirea şi coordonarea de activităţi care să contribuie la dezvoltarea regiunii Moldova şi a Bucovinei în special.

Mai explicit, asociaţia s-a angajat să caute şi să promoveze copii şi adulţi care au talent artistic şi vor să-l cultive. Prin Ansamblul „Rapsodia Bucovinei”, vor fi organizate spectacole în care va fi loc atât pentru artiştii consacraţi, cât şi pentru cei care vor să iasă în lume. Asociaţia s-a angajat să fie un bun coordonator, dar şi un bun partener la alte proiecte de gen ale Sucevei, dar şi să promoveze idei noi atât în dansul, cât şi interpretarea vocală şi instrumentală populară.

„În toată viaţa şi activitatea mea nu am primit vreun cuvânt de apreciere pentru ceea ce am făcut atâţia ani de zile” @N

Articolul in Crai Nou >>

Citeste si top 10 stiri de azi

Prima reacţie a lui Florin Iordache, după ce a fost fotografiat alături de Daniel Morar

Realitatea acum 30 minute
Florin Iordache a avut o primă reacţie după ce pe Facebook a apărut o fotografie în care el este alături de Daniel Morar, judecător CCR, la o masă, la restaurantul Senatului.

Prinţul Harry şi Meghan Markle au anunţat data la care se vor căsători

Adevarul acum o ora
Palatul Kensington a anunţat data oficială în care va avea loc mult aşteptata nuntă dintre Prinţul Harry al Marii Britanii şi actriţa americană Meghan Markle.

Femeia suspectată că a comis crima de la metrou, audiată.Parchetul verifică mai multe apeluri la 112

Ziarul Financiar acum 4 ore
Magdalena Şerban, femeia acuzată că a ucis o tânără, împingând-o în faţa metroului, şi că ar încercat să omoare o altă fată, în aceeaşi manieră, a fost dusă de la Penitenciarul Jilava la Parchetul Capitalei pentru proceduri privind expertiza psihiat

ANUNŢ de ULTIMĂ ORĂ! Cod GALBEN de ploi, vânt și ninsori viscolite. Care vor fi județelor afectate

Evenimentul Zilei acum 43 minute
În acest interval se vor produce următoarele fenomene: ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, ninsori viscolite în zona înaltă de munte. În intervalul menționat aria ploilor se va extinde în regiunile vestice, nord-vestice și parțial

Accident în lanț pe DN1. O fetiță de 7 ani și tatăl ei, răniți

Realitatea acum 30 minute
Un bărbat în vârstă de 45 de ani a provocat un accident rutier în lanț, vineri după-amiază, pe DN1 în apropiere de intersecţia cu DN7 – Veştem, judeţul Sibiu. Un bărbat și fetița sa minoră sunt răniți.

ING are probleme cu serviciul de internet banking Home Bank

Jurnalul acum o ora
Clientii ING Bank nu au putut vineri sa efectueze plati prin serviciul de internet banking Home Bank. ING a anuntat pe pagina Facebook ca: „Echipa ING lucreaza la remediere cat de rapid. Intre timp, aveti acces in continuare la banii dumneavoastra:

Cupa Mondială din Rusia. Veste proastă pentru Spania

Realitatea acum o ora
FIFA a înştiinţat Federaţia Spaniolă de Fotbal, prin intermediul unei scrisori, în legătură cu implicarea politicului în alegerile prezidenţiale, iar acum ibericii riscă să fie excluşi de la Cupa Mondială din 2018, găzduit de Rusia.

Nou incident la metrou. O femeie a fost ameninţată pe peron: „Nu scapi de mine!“. Suspecta a fost prinsă UPDATE

Adevarul acum 3 ore
O femeie în vârstă de 42 de ani a reclamat, vineri dimineaţă, la Poliţie faptul că ar fi fost ameninţată de către o altă femeie în staţia de metrou Unirii 2.

Bugetul Academiei Române pe 2018 a fost aprobat

Bursa acum o ora
Comisiile reunite pentru buget-finanţe ale Parlamentului au aprobat, astăzi, bugetul Academiei Române pe 2018, în forma propusă de Guvern, potrivit Agerpres. Potrivit formei propuse de Ministerul Finanţelor, Academia Română ar urma să primească în

Secţia de procurori a CSM: Propunerile de modificare a Codurilor penale vor paraliza activitatea Ministerului Public

Adevarul acum 2 ore
Secţia de procurori a CSM şi-a arătat îngrijorarea în legătură cu propunerile de modificare a Codurilor penale, avansate în procedură de urgenţă, fără transparenţă şi fără o prealabilă consultare a magistraţilor.

Vremea

București
acum

V

2°/8°
S

1°/15°
D

1°/6°
L

-2°/1°
Iasi
acum

V

3°/7°
S

5°/10°
D

-2°/2°
L

-2°/1°
Constanta
acum

V

8°/10°
S

11°/14°
D

5°/10°
L

2°/3°
Cluj-Napoca
acum

V

5°/7°
S

-0°/8°
D

-4°/1°
L

-7°/-1°
Timisoara
acum

12°
V

11°/12°
S

4°/11°
D

1°/2°
L

-4°/1°

Editoriale