Mesajul a fost trimis. Multumesc!

Veşti bune pentru cei cu credite în franci elveţieni de la OTP Bank. Banca reduce dobânzile, francul doboară un nou record

Publicat in Adevarul, miercuri 10 august 2011 ·

Românii care au contractat credite în franci elveţieni de la OTP Bank sunt norocoşi. Reprezentanţii băncii au anunţat astăzi că vor reduce dobânda la acest tip de credite cu un punct procentual pe o perioadă de şase luni. Reducerea se aplică din momentul solicitării venite din partea clientului.

Mai mult, clienţii pot cere suspendarea plăţii principalului pe o perioadă de doi ani, ceea ce înseamnă o reducere a ratei cu 25%. În acest timp, clienţii vor plăti doar contravaloarea dobânzii lunare, beneficiind astfel de reducerea substanţială a valorii ratei lunare aferente creditului.

Pentru accesarea acestor facilităţi, clienţii trebuie să se adreseze unităţii OTP Bank România de la care au contractat creditul.

Francul elveţian a atins astăzi un nou maxim istoric, Banca Naţională a României anunţând o referinţă de 4,0865 lei/franc. Cotaţia este cu 1,6% peste cea anunţată ieri.

OTP Bank este prima bancă ce intervine pentru a proteja clienţii de aprecierea semnificativă a francului din ultimele luni.

Reprezentanţii băncii precizează că au luat această decizie în contextul creşterii substanţiale a monedei elvetiene în raport cu cea naţionala.

„Situaţia financiară la nivel global este în continuare pusă sub semnul întrebării, iar această instabilitate a avut printre consecinţe şi aprecierea rapidă a francului elveţian. Schimbarea a fost puternic resimţită de către clienţii ale căror credite sunt în această monedă. În acest context, OTP Bank România a înţeles care sunt nevoile clienţilor săi şi a decis să le ofere soluţii celor care se confruntă cu dificultăţi în achitarea ratelor”, a declarat László Diósi, CEO OTP Bank România.