Celebra companie elveţiană de dulciuri Barry Callebaut a inventat tableta de ciocolată care rezistă la temperaturi înalte. În doi ani, produsul va fi lansat pe piaţă. Potrivit ziarului italian „Corriere della Serra“, noul produs se va numi „Vulcano” şi nu se va topi în poşetă, în mână şi nici în portiera maşinii. Este o ciocolată dintr-o cacao specială, inventată de cercetătorii companiei elveţiene Barry Callebaut.
Doar la peste 55 de grade Celsius va şiroi pe degetele pofticioşilor şi va conţine cu 90% mai puţine calorii decât celelalte ciocolate din comerţ. Cel puţin aşa susţin inventatorii, care mai au încă de lucru la noul produs până îl vor scoate pe piaţă.
Regiunile calde ale globului vor fi primele care vor îmbrăţişa noul produs, dar şi celorlalte le va fi de folos, având în vedere extinderea rapidă a fenomenului încălzirii globale. Cei de la Tropice, India şi China vor fi cei mai fericiţi, pentru că în sfârşit se vor bucura îndeajuns de deliciul ciocolatei.
Nu este prima iniţiativă a specialiştilor de a naşte un astfel de produs. Potrivit descopera.ro, prima tabletă de ciocolată stabilă termic a fost dezvoltată încă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi era destinată soldaţilor americani.
Hershey, compania producătoare, nu a avut succes, din cauza faptului că gustul nu i-a impresionat foarte mult pe experţi şi consumatori.
Gust de lumânare
Nici noua invenţie nu se va ridica la standardele ciocolatei elveţiene veritabile. Şeful de proiect al companiei producătoare admite că “nu va fi la fel de cremoasă precum ciocolata cu lapte, dar în compensaţie va fi gustoasă şi crocantă”.
Ciocolata „Vulcano” se va topi în gură ca celelalte produse, dar la reacţia cu saliva, nu din cauza căldurii.
Încă din anii ’70, diferite companii producătoare de ca