Una dintre cele mai bune surse naturale de vitamine din complexul B, drojdia de bere este un aliat redutabil în lupta împotriva bolilor. Ea combate afecţiunile inimii, depresia şi anemia, având şi remarcabile proprietăţi antiîmbătrânire.
Drojdia de bere este mult mai mult decât un simplu ingredient folosit la prepararea aluaturilor dospite, ea conţine din abundenţă nutrienţi esenţiali pentru buna funcţionare a organismului. În compoziţia ei se găsesc majoritatea aminoacizilor esenţiali, nu mai puţin de 17 vitamine, dintre care toate vitaminele din complexul B şi vitaminele D, H şi E, şi săruri minerale, precum potasiu, fier, calciu, magneziu, fosfor, dar şi lipide şi glucide. Iată de ce drojdia de bere este folosită tot mai mult, sub diverse forme, pentru a combate carenţele nutriţionale, dar şi ca adjuvant în tratarea unui număr impresionant de boli. În general, specialiştii în fitoterapie recomandă cure cu drojdie de bere de câte trei-patru săptămâni, cu pauză de două-trei săptămâni, după care se pot relua.
Un aliat pentru inimă şi pentru creier
Curele cu drojdie de bere sunt de mare ajutor persoanelor cu predispoziţie către probleme cardiace, deoarece acest remediu ajută la îmbunătăţirea funcţiilor inimii şi sistemului circulator. În plus, drojdia de bere are proprietăţi de scădere a nivelului colesterolului, proprietăţi antidepresive şi tonic nervoase, fiind indicată şi în tratamentul tulburărilor psihice cauzate de stres (anxietate, depresie), dar şi în boala Parkinson şi în maladia Alzheimer. De altfel, cercetătorii spun că drojdia de bere are efect regenerator, ajutând organismul să rămână tânăr.
Aşadar, pentru beneficii asupra inimii şi creierului, poţi face o cură în funcţie de recomandarea unui specialist. Pe durata curei trebuie să iei câte o linguriţă de drojdie de bere de trei ori pe zi, eventual dizolvată în puţină apă s