Prezentatoarea de televiziune a renunţat complet la alimentele procesate şi a adoptat regimul raw-vegan
Stresul, alimentaţia bogată în calorii şi radicalii liberi sunt câţiva dintre factorii care duc la instalarea îmbătrânirii precoce. Olivia Steer, prezentatoarea emisiunii "Doamne de poveste", difuzată de postul Acasă, susţine că a descoperit secretul de a arăta ca la 20 de ani, deşi are 36.
Vedeta a renunţat complet la alimentele procesate sau la prăjeli şi a adoptat regimul raw-vegan sau mâncarea crudă. "Am adoptat acest stil de viaţă pentru că este singura modalitate de a te menţine sănătos în zilele noastre, ţinând cont de multitudinea de factori care ne atacă organismul", povesteşte pentru gândul Olivia Steer.
Regimul exclude prăjirea şi procesarea alimentelor
Zahărul, făina albă, conservele, laptele, brânza, gemurile, grăsimile şi proteinele de origine animală sunt alimentele de mult uitate de prezentatoarea de televiziune. "Pentru că uleiul încins dezvoltă, în preparate, compuşi toxici cancerigeni, evit cu desăvârşire să prăjesc alimentele. Acest stil de viaţă vegetarian m-a educat că prin coacere, prăjire sau preparare la grătar se distrug substanţele nutritive ale alimentelor", menţionează Olivia Steer. Deşi există totuşi alimente care trebuie gătite, precum lintea, fasolea, mazărea, năutul sau orezul integral, surse excelente de proteine de origine vegetală, prezentatoarea TV a găsit o soluţie pentru a nu distruge complet substanţele hrănitoare din alimente. "Pentru că aceste alimente nu pot fi mâncate în stare crudă, recurg la un artificiu: înjumătăţesc timpul de fierbere la aburi. Mai exact, las alimentele la înmuiat peste noapte în apă fiartă", explică vedeta de televiziune.
Cu toate acestea, îngheţata este alimentul la care Olivia Steer nu a renunţat atunci când a devenit vegetariană. "Pentru că sunt momente în care tânjes