Corina Fodoran este specialistă în prăjituri. A început să le facă de la 12 ani, iar în timp plăcerea s-a transformat în pasiune. A început să facă prăjituri pentru prieteni şi cunoştinţe, iar astăzi şi-a dezvoltat o mică afacere din această pasiune.
Profil:
Data şi locul naşterii: 13 iulie 1968, Miraslău, judeţul Alba
Studii: Liceul economic din Alba Iulia
Stare civilă: căsătorită, 2 copii
Corina Fodoran îşi aminteşte că la 6 ani accidental a călcat într-un tort pregătit pentru o nuntă în satul unde locuia, iar cei din jur „i-au prezis“ un viitor în acest sens. „Mi s-a spus atunci că acel incident nu a fost întâmplător şi că voi face ceva“, a povestit cofetara. Deşi iubea dulciurile, până la vârsta de 21 ani nu a ştiut concret că va deveni mai mult decât o simplă gospodină căreia îi plăcea să facă prăjituri.
Şi-a ajutat mama la bucătărie de când era copil şi era fascinată de cum se fac dulciurile. „Îmi plăcea să fac figurine şi tot felul de modele din aluaturi. Afară făceam acelaşi lucru din nisip, însă nu eram conştientă la acea vreme cât de mult îmi plăcea“, a spus Corina. Prăjiturile nu lipseau din casa familiei în nicio sâmbătă sau duminică, astfel micuţa avea să devină pasionată de modalitatea şi felul în care se fac prăjiturile. La 12 ani, singură acasă a făcut prima prăjitură.
„Era pentru şcoală. Am fost singura dintre colege care s-a străduit să o facă fără ajutor. Toate fetele au venit cu prăjiturile făcute de mame, pe când eu am venit cu una făcută de mine. Nu cred că a fost prea reuşită însă eram mândră de realizarea mea. Laudele mamei şi ale profesorilor m-au impulsionat şi m-au motivat“, a povestit Corina Fodoran.
A făcut singură prăjiturile pentru o nuntă
Începând de la 16 ani tânăra a devenit ajutorul multor prieteni la bucătărie. La 21 ani a făcut pentru prima dată prăjituri pentru