Ţi se pare imposibil să respecţi recomandarea medicilor potrivit căreia trebuie să bei zilnic 1,5 sau chiar 2 litri de lichide? Unele alimente, precum castraveţii sau pepenele, te ajută să te hidratezi, fără să fie nevoie să bei prea multă apă. 1 Castravetele, cel mai indicat
96 la sută din compoziţia castravetelui este alcătuită din apă. Aşadar, acesta este alimentul cu cel mai mare potenţial de rehidratare în zilele caniculare. Alege castraveţii proaspeţi de grădină, cu coaja de un verde intens, deoarece aceştia au cu siguranţă un conţinut mare de apă.
Apa nu este singurul motiv pentru care este recomandat să mănânci castraveţi vara. Odată cu transpiraţia, pierzi şi o parte din mineralele din organism. Iar castraveţii conţin cantităţi considerabile de potasiu (150 mg/100 g), fos-for (23 mg/100 g) şi de calciu (19 mg/100 g).
2 Roşiile stimulează rinichii
Au în compoziţie 95 la sută apă şi sunt ideale în combinaţie cu castraveţii, pentru o salată rehidratantă în zilele caniculare. În plus, roşiile au un aport important de vitamine (A, C, E) şi de minerale, în special potasiu, care stimulează funcţiile rinichilor.
Roşiile pot fi consumate şi ca aperitiv, înaintea unei mese copioase, deoarece cresc secreţia de substanţe care favorizează digestia la nivelul tubului digestiv.
3 Dovlecelul te remineralizează
Are 94 la sută apă şi conţine o cantitate record de minerale şi de oligoelemente. 100 g de dovlecel fiert la baie de aburi sau înăbuşit aduc aproximativ 230 mg de potasiu, fosfor, magneziu, calciu şi de fier.
De asemenea, dovlecelul proaspăt conţine şi mangan, un oligoelement care se asociază cu o mare parte din enzimele din corp pentru a facilita o serie de procese metabolice importante.
4 Sparanghelul şi salata verde elimină toxinele