Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu a organizat în perioada 1 - 15 a lunii octombrie 2010, controale tematice privind respectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor la obiective care prelucrează, transportă, depozitează şi comercializează produse de origine alimentare de origine animaă şi non-animală.
CITEŞTE ŞI:
Alimente periculoase, descoperite de inspectorii sanitar-veterinari din Sibiu
Peste 500 kg de carne şi o tonă de lapte distruse de DSV Sibiu
În perioada 1 - 15 octombrie au fost efectuate 126 controale care au cuprins, 5 unităţi de procesare carne, 18 carmangerii, 4 unităţi de procesare lapte, 8 unităţi de comercializare de tip hipermarket, 14 unităţi de alimentaţie publică (restaurante şi cantine) 27 unităţi de panificaţie, 8 laboratoare de cofetărie, patiserie, 7 depozite alimentare, 35 unităţi de fabricare şi comercializare băuturi alcoolice, sucuri, apă plată, legume şi fructe
În urma controalelor efectuate în această perioadă, s-au constatat şi unele abateri de la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, respectiv:
Deficienţe privind asigurarea sistemul de protecţie sanitară la intrarea în zonele de manipulare a materilor prime.
Spaţii de depozitare supraaglomerate, cu produse alimentare nelotizate, pe sortimente şi categorii de calitate.
Deficienţe privind monitorizarea parametrilor de microclimat şi temperatură în spaţiile de depozitare şi expunere.
Etichete lipsa sau incomplecte la unele produse neambalate
Lipsa documentelor care să ateste efectuarea examenelor privind indicii de calitate a produselor ce se comercializează
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 2 amenzi în valoare de 1.200 lei (o cantină şi o unitate de comercializare) şi 16 avertismente uno