Cârnaţi, şuncă şi alte cărnuri procesate…Conform unui studiu realizat pe jumătate de million de oameni din Europa, consumul mezelurilor este asociat cu decesul prematur.
Studiul a fost efectuat în zece state europene şi a cuprins o perioadă de aproape 13 ani. Cercetarea, publicată la începutul lunii martie în BMC Medicine, mai arată că oamenii a căror alimentaţie conţine aproape zilnic mezeluri sunt predispuşi la fumat, obezitate şi “lucruri” dăunătoare sănătăţii.
TOP 3 recomandările editorilor: Viața de după gratii a avocatului interlopilor Nuțu și Sile CămătaruVă plac MEZELURILE? Moarte SIGURĂ. Ce spun SPECIALIŞTII /VIDEO
Rețeaua șpăgarilor din Tribunal. Judecătoarea Costache către vrăjitoare: „De ce nu mi-ai spus că or să vină ăștia peste mine?”
Alimentaţia bogată în cărnuri procesate este asociată cu apariţia bolilor cardiovasculare şi a cancerului. “Sarea şi substanţele chimice folosite pentru consercvarea mezelurilor sunt responsabile pentru degradarea mai rapidă a sănătăţii umane”, spun specialiştii.
Stil de viaţă nesănătos
Conform oamenilor de ştiinţă, statisticile arată că unul din 17 participanţi la studiu au murit pe perioada celor 13 ani de analiză. Cei care mâncau zilnic peste 160 de grame de carne procesată (cum ar fi doi cârnaţi şi o felie de şuncă) au prezentat cu 44% mai multe riscuri de a muri în termen de 12 ani şi 7 luni, spre deosebire de cei care au mâncat aproximativ 20 de grame de mezeluri.
Profesorul Sabine Rohrmann, de la Universitatea din Zurich, citată de BBC News a menţionat că „un consum crescut de carne, mai ales de carne procesată industrial, este asociat cu un stil de viaţă nesănătos. Chiar dacă reduci numărul de ţigări sau te laşi de fumat, tot recomand diminuarea cantităţii de carne procesată”.
Citiţi mai mult: PE CINE CRED EI CĂ PĂCĂLESC? Fotografiile care ARATĂ MULT MAI MULT decât ar f