Consumate independent, următoarele alimente sunt recunoscute pentru calităţile lor nutriţionale şi pentru faptul că îţi vin în ajutor împotriva bolilor. Combinate, însă, ele au puterea de acţiune a unor medicamente asupra organismului.
Roşii + pâine integrală = energizant mai bun decât cafeaua
Pâinea integrală conţine fier, un mineral care are, printre altele, rolul de a combate oboseala. Carenţa de fier, care este cea mai răspândită problemă nutriţională din lume, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, este principala cauză a anemiei (denumită medical anemie feriprivă). Ce se întâmplă de fapt? Rolul fierului este de a transporta oxigenul în tot corpul. Cu cât nivelul acestui mineral în organism este mai redus, cu atât ţesuturile sunt mai private de oxigen. Iar una dintre consecinţele pe care le simţim este starea constantă de somnolenţă şi lipsa de energie.
Pentru ca fierul din pâinea integrală să fie bine asimilat de organism, este nevoie de un mic ajutor: vitamina C. Iar roşiile conţin această vitamină din belşug. Mai exact, vitamina C „converteşte“ fierul adus în organism prin alimentaţie dintr-o formă insolubilă într-una solubilă, pe care să o poată îngloba mai bine celulele sangvine. Pâinea integrală o poţi combina şi cu fructe bogate în vitamina C, pentru desert: cu măceşe, cu cătină sau cu căpşune.
Ceai verde + lămâie = aliat pentru siluetă
Ceaiul verde cu lămâie nu este doar gustos şi energizant, ci este şi o combinaţie de nădejde în curele de slăbire. Ceaiul verde conţine catechine, o categorie de antioxidanţi cu rol de ardere a grăsimilor din corp, iar vitamina C din lămâi creşte absorbţia de catechine în organism cu până la 300%.
Nu opta însă pentru combinaţiile din comerţ, fiindcă, în loc de lămâie, majoritatea conţin arome şi coloranţi. este de preferat să cumperi separat ceaiul verde şi să st