Celebrul "Corcovin", creat după metoda obţinerii vinurilor de Bordeaux, are şansa să-şi recapete faima din vremurile de altădată . Dacă pe vremea prinţului Anton Bibescu, podgoria de la Celebrul "Corcovin", creat după metoda obţinerii vinurilor de Bordeaux, are şansa să-şi recapete faima din vremurile de altădată .
Dacă pe vremea prinţului Anton Bibescu, podgoria de la Corcova era administrată de un francez, întâmplarea face ca astăzi tot un inginer francez să se ocupe de ea, pe numele său Laureant Pheffer. Mai mult, unul dintre cei doi investitori care s-au încumetat să pună podgoria pe picioare este tot francez. Celălalt este un tânăr din Bucureşti, absolvent al Facultăţii de Drept de la Strasbourg, care a reuşit să atragă pentru afacerea viticolă fonduri SAPARD de 500.000 de euro.
Judeţul Mehedinţi este binecunoscut prin podgoriile Plaiurile Drincei, Severin, Vânju Mare, Oreviţa. Un loc aparte îl ocupă însă celebrele podgorii de la Corcova, aflate la 14 kilometri de Strehaia. În urmă cu 20 de ani, la Hotelul Intercontinental din Bucureşti, cel mai solicitat vin de către clienţii străini era cel produs la Corcova.
Din cele 353 de hectare cu vie deţinute de fostul IAS - înfiinţat pe moşia Bibeştilor -, doar câteva hectare au mai rezistat însă după 1995. O speranţă se întrezăreşte totuşi, pentru că doi investitori, un român şi un francez, au cumpărat aici 56 de hectare de vie. Cel care se ocupă, la propriu, de podgorie este tot un francez, Laureant Pheffer, inginer viticol de profesie, care a venit din ţara de origine ca să aibă grijă de via românească.
500.000 de euro, fonduri SAPARD
În cursul anului trecut, societatea viticolă a celor doi investitori a reuşit să atragă, printr-un program SAPARD, fonduri nerambursabile de 500.000 de euro, bani cu care au cumpărat butaşi şi au realizat sistemul de susţinere pentru 28 d