ALT STIL DE VIAŢĂ. Pentru a deprinde obiceiuri alimentare care să vă ajute să slăbiţi sănătos, organismul are nevoie de o perioadă de acomodare. Sursa: NORTHFOTO
Trecerea de la o dietă dezechilibrată la una sănătoasă nu trebuie făcută rapid. Organismul are nevoie de o perioadă în care să „înveţe” obiceiuri corecte şi alegeri sănătoase, astfel încât plăcerile culinare să coincidă cu noua alimentaţie.
Nu renunţaţi la obiceiurile nesănătoase dintr-o dată
Dieta dezechilibrată nu poate fi înlocuită în totalitate de la început, ci fiecare obicei trebuie înlăturat separat, pas cu pas. „Dacă veţi renunţa la tot dintr-o dată nu veţi avea sorţi de izbândă.
Trecerea de la şniţel la piept de pui la grătar sau de la cartofi prăjiţi la broccoli poate fi «antipatică » la început, dar trebuie să perseveraţi până când «gustul» vi se schimbă”, explică nutriţionistul Mihaela Bilic în cartea sa „Trăiesc, deci mă abţin”.
Antrenamentul sau perioada de încălzire dinaintea începerii unei cure de slăbire nu are ca scop pierderea în greutate, ci doar înlocuirea obiceiurilor alimentare proaste cu altele bune.
„Pentru început, respectaţi cele trei mese principale ale zilei la o distanţă de maximum şase ore între ele şi cu un interval de minimum trei ore de la ultima masă până la culcare. Pentru fiecare masă trebuie să vă acordaţi un interval de 30 de minute în care să nu faceţi altceva (nu vă uitaţi la televizor, staţi departe de calculator, nu vorbiţi la telefon şi nu citiţi)”, recomandă nutriţionistul Mihaela Bilic.
Gustările dintre mese, marea provocare
Eliminaţi ronţăielile dintre mese, fie că sunt dulci sau sărate. „Acesta este de departe obiceiul cel mai greu de schimbat. Organismul nostru are nevoie de lichide, dar nu trebuie să fie «cerute » de sarea din chipsuri”, mai explică Mihael