Sorin Mierlea, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, nutriţionista Anamaria Iulian şi şefa Laboratorului pentru Chimia Alimentului de la Institutul de Bioresurse, Marta Zachia, vor explica, la Adevărul Live, ce amestecuri de chimicale se folosesc la prepararea unora dintre cele mai consumate alimente din România.
Numărul de E-uri dintr-un aliment întâlnit aproape zi de zi pe mesele românilor, pateul de ficat, ajunge până la 10 în unele produse de acest tip, arată cel mai recent studiu al Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România (ANPCPPS). De altfel, majoritatea pateurilor de ficat au în compoziţie conservanţi sau alţi aditivi, sub formă de E-uri.
Mai multe despre acest studiu va oferi, la Adevărul Live de la ora 11.00, preşedintele ANPC, Sorin Mierlea. Şefa Laboratorului de Chimia Alimentului din cadrul Institutului de Bioresurse Alimentare, Marta Zachia, ne va oferi „reţetele“ de E-uri din produsele alimentare procesate consumate cel mai frecvent de români. Iar medicul de familie, nutriţionist comportamental şi psiholog Anamaria Iulian ne va explica cât de mult rău fac aceste „bombe chimice“ aduse în organism de la vârste fragede şi cât de rapid apar consecinţele.
Intraţi în dialog cu noi şi adresaţi-le întrebări invitaţilor la Adevărul Live de la ora 11.00.
Citeşte şi:
Ce conţine, de fapt, berea cu diverse arome de fructe
Unele sortimente de pâine conţin chiar şi opt tipuri de E-uri!