După perioada verii, când soarele puternic deteriorează părul, profită de legumele şi de fructele toamnei pentru a-i reda strălucirea. Ele aduc toate vitaminele de care are nevoie podoaba capilară.
Sezonul estival nu este cel mai „prietenos" pentru podoaba capilară. Soarele puternic şi spălările mai dese din concediu, după băile în mare, îl pot deteriora. În plus, toamna, dar şi primăvara, constatăm că ne cad mai multe fire de păr, ca parte a procesului firesc de regenerare.
De aceea, este important să-i redăm strălucirea, dar şi să-l pregătim pentru sezonul rece, nici el prea blând cu părul. Ceea ce mâncăm influenţează într-o mare măsură sănătatea podoabei capilare, iar în sezonul de toamnă avem la dispoziţie toate vitaminele şi mineralele necesare.
Sfecla roşie stimulează regenerarea
Această legumă a toamnei are un conţinut bogat în acid folic (vitamina B9), ce stimulează producţia de cheratină, proteină care intră în structura firului de păr. Carenţa de acid folic încetineşte regenerarea podoabei capilare.
Problema este că această vitamină se inactivează dacă este expusă unor temperaturi înalte o perioadă îndelungată, aşa încât este recomandat ca sfecla să fie consumată crudă. Pentru că multe persoane nu agreează gustul său în stare crudă, leguma poate fi dată prin răzătoare şi consumată în amestec cu alte legume, cum ar fi morcovul şi ţelina, ca salată de crudităţi.
Sfecla roşie influenţează sănătatea părului şi prin efectul său de eliminare a toxinelor acumulate în ficat. Aşa se explică de ce părul devine mai strălucitor după o cură de detoxifiere.
Fasolea previne căderea părului
Această leguminoasă îmbunătăţeşte aspectul părului datorită fierului din compoziţie. Transportul oxigenului la celule depinde de prezenţa fierului în sânge. În lipsa acestui mineral, organismul produce mai puţină hemoglobină, iar ţes