Principalele criterii pe care trebuie să le aveţi în considerare atunci când hotărâţi care este suma pe care o veţi oferi ca „dar de nuntă” sunt locaţia, calitatea meniului, dar şi a programului. Află care sunt sumele care se practică la nunţile din capitala Ardealului. Eşti invitat anul acesta la nunta unui prieten sau a unei rude şi nu ştii cu cât să cinsteşti? „Adevărul de Seară” a contactat câţiva clujeni care au participat anul acesta la o nuntă în oraş, dar şi specialişti în astfel de evenimente, pentru a afla care sunt sumele la care va trebui să „renunţaţi” dacă veţi răspunde afirmativ invitaţiei unor prieteni sau rude la cel mai important moment din viaţa lor de cuplu.
Cât cinstim la nuntă?
Astfel, la o nuntă într-un restaurant select, precum Sun Garden, Aroma sau West City preţul unui meniu începe de la 250 de lei şi poate să ajungă chiar şi până la 600 de lei. Dacă veţi vedea în farfurie fructe de mare, prosciuto melone sau chiar şi rechin, trebuie să ştiţi că şi darul de nuntă trebuie să fie la fel de „select”. Într-un astfel de local o simplă cunoştinţă a mirilor va scoate din buzunare minim 800 de lei pentru o singură persoană, iar o rudă apropiată a mirilor între 3.000 şi 4.000 de lei.
„Lumea în general mă întreabă să le spun cât costă meniul în acel restaurant, pentru a se putea orienta. Se cinsteşte cu minim 50% peste preţul meniului. În ceea ce-i priveşte pe naşi există o regulă. Ei dau jumătate din suma pe care o cinstesc părinţii mirilor”, a explicat Radu Daniel Boscu, maestru de ceremonii şi organizator de evenimente, managerul firmei Exhaustiv. Un naş într-un asemenea local, va scoate din buzunare aproximativ 1.500 de euro.
Invitaţii „VIP” vă vor „scăpa” de alţi bani
Dacă nunta are loc, în schimb, într-un restaurant decent, dar nu neaparat select sau la cantinele din oraş