Paella este o mâncare tradiţională specifică regiunii Valencia din Spania, care are ca ingredient principal orezul asezonat cu diverse legume. Această reţetă, care reprezintă un simbol culinar al spaniolilor, este o mâncare perfectă ce poate fi gătită şi în Postul Paştelui.
Ingrediente(pentru6porţii)
- ulei de măsline
- un ardei roşu gras tocat
- 6 cepe verzi tocate
- 3 căni de supă de legume
- 3 căţei de usturoi tocat
- o lingură de şofran
- 200 de grame de orez
- 500 de grame de broccoli
- 150 de grame de mazăre proaspătă sau congelată
- 70 de grame de struguri sau de roşii cherry tăiate jumătate
- 12 măsline verzi fără sâmbure, tăiate în jumătate
- 12 măsline negre fără sâmbure, tăiate în jumătate
- o lămâie tăiată felii
- pătrunjel tocat
Mod de preparare
Ardeiul gras şi ceapa se călesc în ulei şi apoi se adaugă supa de legume, usturoiul şi şofranul. Amestecul se lasă la fiert împreună cu orezul.
Se adaugă broccoli, mazăre şi măslinele, se adaugă sare şi piper după gust, iar când amestecul este fiert se ia de pe foc.
Paella se pune în boluri şi se serveşte cu felii de lămâie şi cu pătrunjel.
Poftă bună!