Meşterii populari au adus la Slobozia, special de Flori, cele mai bune produse culinare tradiţionale. Cel mai bine s-au vândut dulciurile preparate după reţeta bunicilor.
Prăjituri ardeleneşti, vândute în Bărăgan
Standul cu prăjituri tradiţionale era amplasat în mijlocul Târgului de Florii. Toate sunt aduse din Ardea şi toate sunt confecţionate după reţete tradiţionale.
„Sunt sută la sută ecologice ca să spun aşa. Nu conţin aditivi, nu conţin conservanţi. Sunt făcute cu ouă şi făină de casă. Puteţi să le consumaţi cu încredere“ ne-a îndemnat Alina, tânăra care comercializa specialităţile dulci.
De la stand puteai să cumperi absolut orice. Pricomigdale, nuga cu alune, nuci umplute cu cremă de vanilie, caise confiate, cozonac tradiţional sau jeleuri. Dulci, gustoase şi ecologice, prăjturile aveau însă preţuri cam piperate.
Astfel, o 100 de grame de nuga cu alune costa 5 lei, suta de grame de caise patru lei, iar cozonacul depăşea 8 lei pentru o sută de grame. „Chiar dacă preţurile par cam mari, să ştiţi că lumea cumpără“ adaugă aceeaşi vânzătoare.
Body paintig pentru pici
O altă atracţie a târgului, în special pentru copii, a fost standul cu body painting. Personajele din desene animate şi poveşti au prins viaţă pe feţele copiilor, datorită îndemânării artiştilor iscusiţi.
Luca (4 ani) a fost transfomat în Spider-man, cât ai clipi. „Eu am vrut să fiu Spider-man pentru că îmi place de el. I-am zis lui tati că dacă mă mai supără îl lipesc cu plasa“ a spus copilul încântat.