Dacă nu aveţi timp sau nu aveţi talent la gătit, puteţi avea de Crăciun şi Revelion o masă bogată, fără niciun efort. Totul este să dispuneţi de un buget consistent.
Firmele de catering din Braşov au oferte pe alese pentru mesele de săbători. Pentru Crăciun se promovează platouri tradiţionale cu jumeri, şoric, caltaboş, tobă, mezeluri şi chifteluţe. Pentru cei care preferă o gustare mai uşoară, firmele oferă platouri cu brânzeturi de pe care nu lipsesc urda sau caşul. În meniul de Crăciun este inclus şi curcanul sau friptura de porc în funcţie de preferinţe, dar şi sarmalele clasice sau cele în foi de viţă. La desert firmele pregătesc cozonac sau prăjituri cu mere sau brânză. Pentru cei mai pretenţioşi sunt disponibile şi torturi. Preţul unei astfel de mese pleacă de la 400 şi ajunge şi până la 600 de lei. Firmele pregătesc bucate pentru 6 persoane. Tariful creşte în funcţie de numărul de invitaţi şi se poate şi negocia.
Dacă nu doriţi o masă completă ci doar anumite preparate puteţi comanda şi se seprat, de exemplu doar sarmale sau friptură. 100 de samale costă 200 de lei. La fel costă şi o friptură pentru 12 persoane. „Comenzi sunt tot mai multe în fiecare an. Doamenele sunt ocupate şi preferă că comande. Onorăm toate comenzile însă acestea trebuie făcute cu cel puţin trei zile înainte de livrare“, a spus Marian Tudor, patron MCatering.
De Revelion preţurile încep să crească, dar şi meniurile sunt mai sofisticate. Puteţi opta pentru gustări clasice cu mezeluri şi brânzeturi tradiţionale sau pentru unele mai deosebite cu piftie de curcan, specialităţi din raţă, pate de gâscă sau fructe de mare. Din meniu nu lipseşte peştele, în general şalău sau somon. Firmele mai oferă în meniu friptură şi sarmale, friptură şi ciorbă acră, dar şi deserturi, în general părjituri cu ciocolată şi frişcă. Cel mai ieftin meniu pleacă de 80 de lei şi poate ajunge la 200