Vizitatorii targului de gastronomie "Serbarile Unirii" au consumat in timp-record toate mancarurile expozantilor, iar unii au luat si la pachet.
Localnicii din Alba Iulia, care au participat ieri la deschiderea oficiala a "Serbarilor Unirii", au avut parte de o masa copioasa.
Desi initial oamenii credeau ca la expozitia de arta culinara organizata de Consiliul Judetean Alba, pur si simplu, vor culege retete de bucate traditionale, in final au plecat cu burta plina: expozantii i-ai luat pe post de degustatori de mancaruri, iar organizatorii "serbarilor" le-au pus la dispozitie spre consum un bou la protap.
Au mancat tot
Preparate au fost destule. Cele cateva sute de persoane au consumat cu pofta cam tot ce au pus pe mese reprezentantii celor 11 localitati participante la expozitia culinara si au fost cinstiti si cu cate un pahar de bautura. Dupa o ora si jumatate de la deschiderea expozitiei, vizitatorii "devorasera" tot.
Pentru doi pensionari, Ioan si Rafila, hrana oferita gratuit a fost o adevarata mana cereasca. Batranii credeau ca nu apuca sa manance altceva decat paine, ca e tot ce mai au in casa pana le vine pensia.
Ei au mancat ce au apucat pe la standuri, iar portia de bou fript au luat-o acasa, la pachet, ca sa aiba si a doua zi ceva bun de pus pe masa.
Andrei Pop, un copil de 12 ani, mare amator de dulciuri, strangea de zor retete, mai ales de prajituri, sa i le duca mamei sale. Cu totii au fost de acord ca mancarurile sunt deosebit de gustoase si ca le-ar incerca si acasa.
Placinta cu ceapa, hornoaie si porgolt tiganesc
Expozantii au prezentat bucate rare, specifice anumitor locuri. Cei de la Vinerea au venit, de exemplu, cu placinta cu ceapa, dar si cu virsli si toba preparate dupa retele locale.
Comuna Unirea a fost reprezentata de cateva femei de etnie rroma, care au prezentat mancaruri tiganesti. Dina Ha