Mesajul a fost trimis. Multumesc!

Londra riscă să fie dată în judecată la CEJ din cauza ajutoarelor pentru imigranţi UE

Publicat in Adevarul, joi 30 mai 2013 ·

Marea Britanie urmează să fie dată în judecată la Curtea Europeană de Justiţie (CEJ), pentru un presupus eşec în a evalua în mod corect dacă imigranţi din Uniunea Europeană (UE) au dreptul la ajutoare sociale, relatează BBC.

Marea Britanie este acuzată de discriminarea imigranţilor din state membre UE care au locuit şi muncit în această ţară. Este vizat ca încălcând legislaţia Uniunii un test suplimentar de rezidenţă aplicat de Londra pentru a stabili dacă imigranţii sunt eligibil să primească ajutoare sociale.

O sursă apropiată ministrului britanic al Muncii şi Pensiilor Iain Duncan Smith a declarat pentru BBC că "nu va ceda" Comisiei Europene (CE) şi că "va lupta pentru a păstra testul". Un purtător de cuvânt a Guvernului a adăugat că testul este un "instrument vital şi corect" care asigură că ajutoarele sunt plătite doar persoanelor care sunt autorizate să trăiască în mod legal în Marea Britanie.

UE are un test standard aplicat de către statele membre cu scopul de a stabili eligibilitatea unui imigrant în a primi plăţi în domeniul bună stării. Însă testele britanice cu privire la dreptul de rezidenţă îl exced şi restricţionează la un anumit număr de ajutoare în domeniul securităţii sociale care, altfel, ar fi disponibile pentru cei ce imigrează în Marea Britanie din alte ţări membre UE.

BBC apreciază că CE este convinsă că Londra încalcă legislaţia europeană, iar câtorva mii de persoane li s-ar fi interzis astfel, în mod incorect, accesul la ajutoare sociale. Comisia va anunţa că dă în judecată Marea Britanie la CEJ din cauza modului în care Londra evaluează dacă cetăţeni UE sunt îndreptăţiţi să primească ajutoare sociale, aprecizează postul.

Într-un caz, unei cetăţene UE care a muncit şi plătit taxe în Marea Britanie i s-a refuzat ajutorul pe perioada căutării unui loc de muncă, după ce a fost concediată.

Articolul in Adevarul >>

Citeste si top 10 stiri de azi

Vremea

București
acum

21°
vin.

11°/22°
sâm.

14°/25°
dum.

15°/27°
lun.

16°/28°
Iasi
acum

18°
vin.

12°/19°
sâm.

10°/24°
dum.

11°/25°
lun.

15°/27°
Constanta
acum

21°
vin.

11°/21°
sâm.

11°/15°
dum.

9°/18°
lun.

14°/22°
Cluj-Napoca
acum

16°
vin.

10°/18°
sâm.

10°/25°
dum.

12°/25°
lun.

13°/25°
Timisoara
acum

18°
vin.

9°/22°
sâm.

13°/25°
dum.

14°/24°
lun.

13°/25°

Editoriale