Este din ce în ce mai populară în lume, dar specialiştii spun că ar putea fi mai periculoasă decât cea de la fast-food, conform unor studii recente, apărute pe tărâm american, şi nu numai.
Mâncarea chinezească a devenit de multă vreme un fel de „must have”, o modă agreată mai ales pe tărâm occidental, şi abia în ultima vreme nutriţioniştii au început să tragă semnalul de alarmă: are efecte secundare asupra organismului, şi nu e o hrană sănătoasă!
Mia de calorii
Pacheţele de primăvară, pui Shanghai şi alte delicatese chinezeşti? „Feriţi-vă de ele!”, avertizează nutriţioniştii, adăugând că, dacă ţinem la siluetă, trebuie să alegem, spre exemplu, carnea de pui în altă variantă decât „pui Shanghai”. Astfel, celebrele bucăţele pane, date prin susan pot ajunge la 400, 500 calorii dacă este vorba de o porţie de 4 bucăţi. Iar orezul alăturat unei porţii de noodles, pacheţele de primăvară, pui cu sos de lămâie, şi o porţie de carne de porc cu sos dulce-acrisor, duce totul la aproape 1.000 de calorii! Ceea ce înseamnă, conform specialiştilor, mai bine de jumătate din necesarul zilnic de calorii.
Printre multe alte pericole, figurează şi midiile sângerii, o delicatesă chinezească. Pentru a avea savoare trebuie opărite înainte de consum, dar se pare că simpla opărire nu îndepărtează viruţii de hepatita A şi E, care se află în aceste organisme, consumatorii alegându-se frecvent şi cu dizenterie.
Obezitate şi migrene
În plus, mâncarea chinezească ar fi plină de un potenţiator de aromă numit glutamat monosodic, despre care s-a arătat că duce la creşterea în greutate, conform fyiliving.com.
În cadrul unui studiu realizat pe 10.000 de adulţi din China, s-a verificat dacă există vreo legătură între potenţiatorul de aromă şi obezitate. S-a observat că cei care consumaseră hrană cu glutamat monosodic într-o cantitate mai