Cabanierii îşi întâmpină oaspeţii cu vin fiert şi preparate tradiţionale Cei mai mici dintre iubitorii anotimpului alb, înarmaţi cu săniuţe, au profitat de fiecare loc acoperit de zăpadă pe Muntele Semenic . Turiştii au început să sosească în staţiunea Semenic şi se bucură de stratul de zăpadă, care a atins deja 25 de centimetri.
Alvin Cizmaş şi Marius Suflea sunt cei mai bucuroşi turişti de pe Muntele Semenic. Înarmaţi cu săniuţe şi îmbrăcaţi bine, dotaţi cu căşti şi ochelari de protecţie, cei doi prieteni au luat cu asalt pârtia înzăpezită, de la primele ore ale dimineţii. „Am ieşit cu prietenul meu Marius la o bătaie cu zăpadă şi o să mergem şi să ne dăm pe pârtie. Este foarte frumos, mai ales că începe din nou să ningă”, a spus Alvin, în vârstă de opt ani.
Weekend cu zăpadă pe Semenic
Primii fulgi de nea din 2009 le-au asigurat turiştilor un weekend aşa cum au visat luni la rând, cu schi, bătăi cu zăpadă, urmate de porţii îmbelşugate de produse tradiţionale. Ninsoarea care continuă să cadă peste Semenic promite un sezon pe cinste tuturor iubitorilor de sporturi de iarnă.
Muntele Semenic este pregătit pentru turiştii care vor o porţie de zăpadă, o tură pe schiuri sau un vin fiert savurat lângă şemineu. Operatorii de turism au terminat pregătirile şi sunt gata să îi întâmpine pe iubitorii de munte.
Un nou restaurant s-a deschis chiar astăzi. „Deoarece am dat drumul la cele două pârtii de schi, cunoscute de turişti sub numele de «Crucea de Brazi», am decis să nu mai aşteptăm cu inaugurarea restaurantului“, a declarat Daniel Cizmas, administratorul SC. Alpin Trans . Primitor şi călduros, restaurantul vine cu oferte de meniu speciale şi preţuri pe măsură.
Meniu pentru toate buzunarele
Astfel, pe