Îţi fac cu ochiul, dar ştii că, dacă vei ceda tentaţiei, erupţia nu va întârzia să apară. Este vorba de căpşuni, peşte sau de ouă. Astfel de alimente conţin histamină, o substanţă responsabilă de apariţia reacţiilor alergice. 1 Carnea procesată
Carnea grasă, afumată şi procesată, precum mezelurile, cârnaţii, şunca sau conservele din carne conţin aditivi care duc de multe ori la apariţia urticariei. De asemenea, atunci când alimentele sunt ţinute la frigider pentru mult timp sau sunt păstrate la temperatura camerei, bacteriile produc histamină. Pentru a evita acest lucru, produsele din carne trebuie congelate.
2 Peştele oceanic şi fructele de mare
Moluştele de tipul scoicilor şi stridiilor sau celelalte fructe de mare, precum şi peştele (sardinele sau anşoa) sunt foarte perisabile, putând fi uşor contaminate cu bacterii. De aceea, ele trebuie consumate foarte proaspete, chiar în ziua în care au fost culese.
Dacă sunt congelate, aceste alimente pot fi consumate în maximum două luni. În caz contrar, ele pot provoca reacţii alergice puternice, mai mult decât orice alt tip de carne sau de peşte.
3 Ouăle şi lactatele fermentate
Evită produsele lactate precum brânza, iaurtul, untul, smântâna sau laptele bătut, deoarece histamina se produce şi prin procesul de fermentare. Ouăle trebuie excluse şi ele din alimentaţie dacă suferi de alergii alimentare. Le poţi consuma însă ca ingredient în prăjiturile de casă fără cremă.
4 Fructele cu multe seminţe
Dacă ai sensibilitate la salicilaţi (compuşi alimentari asemănători aspirinei) este bine să eviţi consumul de fructe de pădure sau de fructe uscate, dar şi de nuci ori de seminţe. Urticaria poate apărea şi dacă mănânci căpşuni, zmeură, cireşe, struguri, citrice, prune, banane sau ananas, deoarece toate conţin hi