Luna iulie este, în mod clar, cea mai bună perioadă a anului în care poţi să ai parte de o alimentaţie echilibrată. Fructele şi legumele răcoritoare specifice aceste perioade ne pot ajuta să menţinem o temperatură corporală constantă, oferind, în acelaşi timp, şi aportul necesar de vitamine şi proteine.
„Huffington Post“ a întocmit o listă cu câteva dintre cele mai sănătoase fructe şi legume specifice anotimpului cald, care constituie o parte importantă a unei alimentaţii echilibrate. Este necesar ca cel puţin unul dintre aceste alimente să fie consumat în această perioadă.
Piersicile
Originare din zona Asiei, mai precis din China, piersicile sunt un simbol al longevităţii, datorită multitudinii de beneficii aduse sănătăţii. Răspândirea lor în lume se datorează însă altei ţări, Persiei. Piersicile sunt o sursă excelentă de potasiu, vitamina A (necesară sănătăţii pielii), dar şi de fibre. De asemenea, conţin vitamina C şi magneziu, care este benefic în combaterea ridurilor şi a stresului, dar şi pentru protecţia sistemului imunitar. Piersicile pot servi şi ca desert răcoros, tăiate felii, în combinaţie cu îngheţata de vanilie şi scorţişoară.
Nectarinele
Denumite şi „piersicile rase“, din cauza lipsei perişorilor specifici piersicilor, nectarinele, care sunt înrudite cu piersicile, sunt o sursă foarte bună de fibre, vitamina A, vitamina C, vitamine din complexul B şi potasiu, având un conţinut scăzut de calorii. Aceste fructe pot să scadă tensiunea arterială, previn deshidratarea, reglează nivelul de colesterol din sânge şi au o savoare diferită. Sunt recomandate persoanelor hipertensive şi sunt recunoscute pentru proprietăţile antioxidante.
FOTO Shutterstock
Roşiile
Roşiile sau tomatele sunt, după cartof, legumele cele mai utilizate în bucătărie şi, probabil, una dintre cele mai îndrăgite la nivel global. Este una