Unele beri dulci au până la 6% zahăr. La 4-5 beri băute pe seară, aportul de glucide este enorm, ducând la obezitate și diabet. Consumul acestor sortimente „răcoritoare” a crescut exponențial vara aceasta, față de anul trecut. E o modă, dar citiți etichetele cu mare atenție. Sursa: Adrian Pîclișan
Consumul de bere slab alcoolizată s-a dublat în România față de anul trecut. Până vara aceasta, bărbații evitau să stea pe terasă cu o bere cu lămâie în față, aceasta fiind considerată o băutură exclusiv pentru femei. Acum însă nimeni nu se mai formalizează. „E un trend clar, e o migrație a gusturilor, se beau tot mai multe beri dulci sau acrișoare”, spune Constantin Bratu, președintele Asociației Berarilor din România.
Consumul de bere cu lămâie s-a dublat vara aceasta
Până în urmă cu trei ani, berea cu lămâie era aproape inexistentă pe piața românească. În ultimii doi ani, femeile au început să o consume timid, ducând aceste sortimente la o cotă de piață de 2%, iar vara aceasta estimările producătorilor remarcă o creștere de până la 7% din totalul pieței.
Reprezentanții Asociației Berarii României susțin că acest consum e semnificativ, că este în creștere și că urmează tendința europeană de a bea limonadă slab alcoolizată cu bere. „Toți producătorii de bere au în portofoliu cel puțin o bere de acest gen. Este o tendință europeană, care provine din Belgia, țară unde există cele mai multe beri speciale. În România berile speciale au intrat acum trei ani”, a declarat Constantin Bratu. Acesta mai explică faptul că între consumatorii de bere autohtoni „există persoane care au migrat ca și gusturi, iar acum simt nevoia să consume beri care au alt gust, respective dulci sau acrișoare”.
Odată cu valul de caniculă, vânzările berilor speciale au crescut. „ În loc de limonadă, ca să se răcorească, mulți preferă o astfel de bere cu lămâie”, spune Stelu