Viile de la Corcova, judeţul Mehedinţi, care au aparţinut cândva prinţului Anton Bibescu, au fost salvate de doi investitori. Butaşii vechi au fost înlocuiţi cu ajutorul unor fonduri SAPARD, iar echipamentele au fost finanţate prin FEADR.
Vinurile din judeţul Mehedinţi au devenit cunoscute prin podgoriile Plaiurile Drincei, Severin, Vânju Mare sau Oreviţa. Un loc aparte îl ocupă şi celebrele vii de la Corcova, aflate la 14 kilometri de Strehaia. În urmă cu 20 de ani, la Hotelul Intercontinental din Bucureşti, cel mai solicitat vin de către turiştii străini era cel produs la Corcova. Cu toate acestea, în anul 2005, din cele 470 de hectare de viţă-de-vie mai rămăseseră doar 18 hectare, iar cramele, construite de prinţul Anton Bibescu la începutul secolului al XX-lea, erau în ruină.
O speranţă s-a întrezărit totuşi, pentru că în vara anului 2005 doi investitori, un român - Şerban Dâmboviceanu şi un francez - Michel Roy, au cumpărat 12 hectare din via plantată de IAS Corcova şi aproximativ 50 de hectare de teren plantate cu vie în stare degradată, în satul Jirov. Ambele amplasamente fuseseră plantate cu viţă-de-vie încă din timpul moşiei familiei Bibescu.
Ulterior, compania a solicitat o finanţare din fondurile SAPARD pentru înlocuirea viei îmbătrânite şi replantarea cu soiuri de calitate superioară. Proiectul a primit finanţarea şi a fost finalizat în anul 2007. Astfel, în anii 2006 şi 2007 au fost plantate 40 de hectare cu soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Pinot Noir, Muscat Ottonel şi Chardonnay.
Tehnologie À la Bordeaux
Cu excepţia Syrah-ului, soiurile au fost cultivate la Corcova de pe timpul moşiei Bibeştilor, fiind incluse în soiurile autorizate DOC Mehedinti-Corcova. Cramele au fost complet renovate şi modernizate în perioada 2008-2009. Cu sprijinul FEADR (Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare