Goal-keeper-ul echipei Gaz Metan Mediaş, Milos Buchta, susţine că s-a acomodat destul de uşor în România şi îşi propune să mai rămînă în Liga I încă două sau trei sezoane. Portarul slovac a făcut o comparaţie între bucătăria românească şi cea din ţara sa natală, între fotbalul din Slovacia şi cel din Liga I. Totodată, Buchta speră ca Gazul Metan să se claseze la finalul sezonului actual pe o poziţie mai bună decît cea de anul trecut.
- Milos, vorbim în engleză, sau în româneşte?
- Normal că în româneşte. Înţeleg deja foarte bine limba voastră, m-au ajutat foarte mult şi colegii. Practic, de la ei am învăţat multe cuvinte. O să îmi cumpăr şi un dicţionar, pentru a încerca să vorbesc cît mai corect. Deocamdată vorbesc puţin mai greu, dar vreau să mă perfecţionez, pentru că mai vreau să stau vreo 2 sau 3 ani în România.
- Cum te-ai obişnuit cu viaţa din ţara noastră?
- Îmi place mult aici, la voi. M-am acomodat deja foarte bine. Pot să zic că este aproximativ ca şi în Slovacia. Mediaşul este un oraş istoric foarte frumos, care îmi aminteşte de oraşele de la mine din ţară. Pe urmă, am văzut o serie de oraşe mari, pentru că ori de cîte ori am timp liber, merg cu prietena fie la Sibiu, fie la Cluj sau Braşov. Îmi plac aceste locuri, sînt mall-uri, parcuri pe unde să te plimbi şi McDonald's.
- Dar fotbalul de la noi cum ţi se pare?
- Evident că este peste cel slovac. La noi este o primă ligă cu 12 echipe, din care doar 4 sau 5 foarte bune, pe cînd, în România, Liga I are mai multe echipe, iar cel puţin jumătate sînt foarte bune. Cel mai frumos este că se petrec multe surprize în campionatul românesc, iar exemplele au fost destule şi anul trecut.
- Cum e cu mîncarea românească? Îţi place, sau preferi cu totul altceva?
- Îmi place foarte mult pizza. În orice restaurant mergi, găseşti pizza foart