Sute de mureşeni stau zilnic la coadă pentru a mânca delicatese calde cu sare, susan, mac ori seminţe. Preparaţi după reţete tradiţionale şi foarte ieftini, covrigii reprezintă garanţia succesului datorită cererii uriaşe din partea consumatorilor.
Pe timp de criză, mureşenii s-au reorientat către produsele ieftine şi tradiţionale pentru masa de prânz. Dacă până de curând fast-food-urile erau pline ochi, iar shaormerii se găseau în toate cartierele, astăzi, la Târgu-Mureş situaţia s-a schimbat. Covrigii calzi sunt la putere, iar patronii simigeriilor se bucură de câştiguri foarte frumoase. Simigeria Petru se bucură de un succes de piaţă foarte bun, drept dovadă a deschis porţile unui al doilea magazin, în Piaţa Trandafirilor, după ce angajaţii ajunseseră să facă cu greu faţă cozilor de la cel din Piaţa Victoriei. Cu preţuri de la 1 leu, pentru un covrig simplu cu sare, mac, seminţe sau nucă, simigeria are în spate o tradiţie de 71 de ani. Numele simigeriei vine de la brutarul Petru Mancaş, care a obţinut în 1937 cartea de meşter, iar în 1940, brevetul în meseria de bruatar. Bărbatul şi-a comandat utilaje nemţeşti şi a deschis în 1939 o brutărie-simigerie, însă averea i-.a fost confiscată ulterior de comunişti. Afacerea a fost reluată de strănepoţii lui Petru, respectând reţeta de familie utitlizată de străbunicul lor.
Covrigi calzi, la Fortuna
În cartierul Tudor Vladimirescu, în zona intersecţiei de la Fortuna, funcţionează o simigerie mică, dar cu succes localnici, după cum reiese din vânzările zilnice foarte bune. Investiţia totală în spaţiul destinat micuţului magazin de covrigi a fost de 25.000 de euro (aproximativ 100.000 de lei n.r.), iar covrigii sunt gătiţi la vedere şi costă 1 leu bucata, indiferent dacă e vorba de covrigi cu susan sau cu mac. „În medie, vindem zilnic în jur de 600-800 de covrigi, uneori şi mai mult. Sunt făcuţi după o reţetă