Cum ungurii se mândresc cu gulaşul lor, iar în Banat cel mai bun gulaş îl gătesc, sârbii, o asociaţie în colaborare cu Primăria Buziaş a decis să organizeze duminică prima ediţie a Festivalului Papricaşului. În cadrul festivalului, 16 dintre cei mai de soi bucătari îşi vor arăta îndemânarea. Sursa: Adi Pîclișan
Duminică, de la ora 10.00, cei 16 bucătari din Cenad, Tormac, Sacoşu Turcesc, Buziaş, dar şi doi invitaţi speciali din Ungaria şi Serbia, îşi vor arată îndemânarea în gătitului papricaşului.
„Se caută un cazan, cât mai încăpător cu putinţă. Se ia carne de vită sau de pui în cantităţi cât mai mari, se adaugă din belşug ceapă, usturoi, ardei, roşii, piper, sare şi multă, foarte multă boia. Toate se pun la fiert, la foc potrivit”, anunţă membrii Asociaţiei pentru Dezvoltarea Zonei Buziaş, organizatorii evenimentului. Asociaţia este formată din SC Tratament Balnear Buziaş şi Primăria Buziaş.
Organizatorii pun la bătaie şi premii, ca la orice competiţie care se respectă. Iar papricaşul fiert în cazane va fi degustat de toţi cei care vin să-i încurajeze pe concurenţi. Festivalul este organizat în zona cazinoului din staţiunea Buziaş.