Reprezentanţii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie au organizat, marţi, 10 decembrie, la Cluj, o întâlnite cu studenţii de la UMF Cluj-Napoca ca să le vorbească despre altfel de burse de cercetare, pentru bere. Centrul va finanţa două proiecte cu 18.000 de euro fiecare proiect.
„Anul acesta am avut bucuria să putem face publice rezultatele primului studiu derulat în România, chiar de către cercetători români, privind efectele consumului moderat de bere asupra organismului uman.
Proiectul de cercetare a fost câştigător al primei ediţii a burselor noastre şi credem că ne-a oferit posibilitea de a aduce în atenţia publicului larg şi a comunităţii medicale informaţii valoroase legate de consumul moderat de bere“, a afirmat dr. Corina Aurelia Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.
Anul acesta se acordă două burse de cercetare pe tema berii, o bursă având valoarea de 18.000 de euro. Proiectul centurlui se desfăşoară pentru al treilea an.
„Consum moderat de bere înseamnă 330 de mililitri la femei şi 660 de mililitri la bărbaţi“, completează medicul Corina-Aurelia Zugravu.
Cine poate obţine aceste burse
Aceasta le-a spus celor prezenţi că pentru burse pot aplica medici, farmacişti, nutriţionişti, psihologi, sociologi.
„Pe site-ul nostru, beresanatatenuutritie.ro, aveţi toate detaliile legate de aplicaţie. Aplicaţia e asemănătoare cu cea din folosită şi de Ministerul Educaţiei. Pe site sunt informaţii legate de exemple de studii deja effectuate. Trei persoane au câştigat deja acest grant. Unul singur a terminat studiul şi a urmărit efectele consumului moderat de bere asupra funcţiilor cognitive şi în urma testelor complexe a arătat că memoria este favorizată de consumul de bere“, afirmă doctorul Zugravu.
Medicul Corina-Aurelia Zugravu răspunde întrebărilor st