145 de locuri de muncă în Germania vor fi puse la bătaie la Sibiu, în cadrul unei selecţii care va avea loc pe 5 şi 6 septembrie.
Selecţia este organizată de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi va avea loc la Centrul de Formare Profesională a Adulţilor Sibiu din str. Gladiolelor nr. 2-6 (în curtea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară“Terezianum” Sibiu).
„Centrala de Mediere a Străinilor şi Specialiştilor ZAV Bonn împreuna cu Marriott Hotel Frankfurt şi compania Europa Park Rust oferă 145 locuri de muncă pentru urmatoarele meserii: barman (30 de posturi), ospătar (60 de posturi), bucătar (45 de posturi) şi manager restaurant à la carte/personal serviciu organizare banchet (10 posturi)”, explică Dana Radu, purtător de cuvânt al AJOFM Sibiu.
Pentru ocuparea posturilor de barman, ospătar şi bucătar angajatorii germani solicită persoane care au calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu şi cunoştinţe bune/foarte bune de limba germană (nivel A2 - B1/B2). Angajarea se face pe o perioada de 6 luni, începand cu luna octombrie 2013, respectiv aprilie 2014, în funcţie de angajator. Salariul oferit este de 1500 – 2000 euro brut/lună pentru ospătar, 1850 - 1950 euro brut/lună pentru barman şi 1500 – 2100 euro brut/lună (în funcţie de calificare şi experienţa profesională) pentru bucătar. Timpul de lucru este de 40 – 45,5 ore/săptamână, se lucrează în weekend şi de sărbătorile legale. Cazarea poate fi asigurată de catre angajator gratuit/contracost (270 euro/luna), iar întreţinerea poate fi gratuită/negociabilă sau pe cont propriu.
Pentru posturile de manager restaurant à la carte/personal serviciu organizare banchet, sunt solicitate persoane care au atât cunoştinţe foarte bune de limba germană, nivel C2, cât şi cunoştinţe bune de limba engleză, nivel B2, precum şi calificare şi experie