Mesajul a fost trimis. Multumesc!

Angela Merkel compară NSA cu STASI, într-o discuţie aprinsă cu Barack Obama

Publicat in Adevarul, miercuri 18 decembrie 2013 ·

Cancelarul german Angela Merkel a comparat practicile de spionaj ale Statelor Unite cu cele ale STASI, puternica poliţie secretă a regimului comunist din Germania de Est, într-un schimb de replici aprins cu preşedintele american, Barack Obama, relatează „The Guardian“.

Furioasă după ce a aflat din Der Spiegel că americanii i-au ascultat telefonul personal, Merkel i-a spus lui Obama: "Este ca STASI".

Cancelarul german i-a spus, de asemenea, preşedintelui american că Agenţia de Securitate Naţională (NSA) nu poate fi de încredere din cauza volumului mare de materiale a căror scurgere a permis-o, prin intermediul lui Edward Snowden, potrivit New York Times. "NSA nu poate fi în mod clar de încredere în legătură cu informaţiile private pentru că l-a lăsat pe Snowden să le sustragă", i-a spus Merkel.

Preşedintele comisiei pentru serviciile de informaţii din cadrul Camerei Reprezentanţilor, Mike Roger, a refuzat să comenteze remarcile lui Merkel în discuţia cu Obama. Într-un comentariu pentru The Guardian, el a numit schimbul de replici "o conversaţie care este posibil să fi avut sau să nu fi avut loc".

Snowden urmează să depună mărturie în scandalul NSA în cadrul unei anchete a Parlamentului European, luna viitoare, spre nemulţumirea Washingtonului, care face presiuni pentru a opri această depoziţie.

citeşte şi: SUA şi Germania vor încheia un acord prin care se angajează să nu se mai spioneze reciproc

Statele Unite şi Germania vor încheia în curând un acord prin care se angajează reciproc să nu se spioneze, scrie „Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung“, citat de AFP.Scandalul NSA şi incompatibilităţile europene

Scandalul NSA a agravat nepotrivirile de spirit şi de interese între Marea Britanie şi restul Europei, dar mai cu seamă cele dintre spiritul celtic şi cel teuton.Şeful agenţiilor americane de info

Articolul in Adevarul >>

Citeste si top 10 stiri de azi

Vremea

București
acum

21°
vin.

11°/22°
sâm.

14°/25°
dum.

15°/27°
lun.

16°/28°
Iasi
acum

18°
vin.

12°/19°
sâm.

10°/24°
dum.

11°/25°
lun.

15°/27°
Constanta
acum

21°
vin.

11°/21°
sâm.

11°/15°
dum.

9°/18°
lun.

14°/22°
Cluj-Napoca
acum

16°
vin.

10°/18°
sâm.

10°/25°
dum.

12°/25°
lun.

13°/25°
Timisoara
acum

18°
vin.

9°/22°
sâm.

13°/25°
dum.

14°/24°
lun.

13°/25°