Alerta privind carnea de curcan contaminată cu reziduuri de antibiotic, care ar fi provenit de la o fermă din Codlea, judeţul Braşov, a fost ridicată după ce analizele de laborator au stabilit că suspiciunea nu se confirmă, a declarat, marţi, directorul DSVSA Braşov, Dorin Enache.
Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov, Dorin Enache, a precizat că analizele de laborator prelevate de la carnea de curcan produsă la o fermă din Codlea nu au confirmat existenţa reziduurilor de antibiotic, arată Mediafax.
"Au venit rezultatele şi sunt negative, atât din România, cât şi din Germania. Suspiciunea privind carnea de curcan contaminată nu se susţine, motiv pentru care alerta rapidă a fost ridicată în cursul zilei de ieri (luni - n.r.). Au fost găsite în reţeau comercială, la supermarketuri, loturi de carne de curcan suspicionate, iar acestea au fost evaluate prin teste de laborator care, de asemenea, au fost negative", a declarat, marţi, pentru Mediafax, Dorin Enache.
Proprietarul fermei din Codlea, Cătălin Muntean, care este primarul şi localităţii, a spus că scandalul mediatic a izbucnit pentru că în Uniunea Europeană "probabil nu vrea ca România să exporte, ci să fim doar consumatori".
"E un scandal medaitic împotriva noastră, În ultimele săptămâni se face o campanie împotriva României, cu laptele contaminat, puiul cu Salmonella, carnea de cal, carnea de curcan... Mai rămân mielul şi ouăle", a spus Muntean.
El a spus că ferma de curcani din Codlea a suferit un prejudiciu foarte mare de imagine, pe lângă pierderile financiare.
"Sunt pierderi importante în fiecare zi. Nu putem cuantifica pierderile deocamdată. Acum ne facem lecţiile. Cel mai greu este de a ne reface imaginea şi de a ne reveni cu vânzările", a mai spus Muntean.
În 13 martie, ANSVSA a trimis o notificare prin Sistemul Rapi