Pe cât de banală, pe atât de gustoasă este conopida la cuptor cu puţin curry, care poate fi la fel de bună precum cartofii prăjiţi. Cel puţin aşa susţine Darya Rose pe blogul „Summer Tomato“, care dă asigurări că această reţetă, ce poate fi preparată şi în Postul Paştelui, este atât de delicioasă, încât cei care o vor gusta nu se vor mai sătura de ea.
„Partea bună e că oricine poate prepara această reţetă de conopidă, al cărei secret este gătirea la o temperatură de 450-500 de grade“, scrie bloggeriţa.
Ingrediente (2 – 4 porţii)
- o conopidă mare (sau cateva mai mici)
- curry
- ulei de măsline
- sare de mare
Mod de preparare
Porneşte cuptorul şi lasă-l să se încingă la 500 de grade. Între timp, rupe conopida în bucăţele mici şi aşază-le într-o tavă de copt. Asigură-te că bucăţelele sunt cam de aceeaşi dimensiune, în caz contrar se vor găti inegal. Cu cât bucăţelele sunt mai mici, cu atât mai repede se vor găti şi se vor carameliza.
Presară cu generozitate pe deasupra bucăţilor de conopidă uleiul de măsline şi condimentează cu sare şi praf de curry după gust. Acoperă tava cu folie de aluminiu şi introdu-o la cuptor pentru 10-15 minute. După acest timp, conopida ar trebui să fie moale şi semitransparentă. Dacă nu e aşa, înlocuieşte folia şi mai găteşte pentru alte cinci minute.
După ce conopida a stat destul de mult timp sub abur, scoate folia, amestecă bucăţile de conopidă cu un cleşte şi mai lasă-le la cuptor pentru alte 30 – 35 de minute, până când încep să capete o culoare maronie. Ai grijă se le întorci la fiecare 8 – 10 minute.
Poftă bună!
Toate reţetele de postReţete pentru Postul Paştelui: cea mai bună lasagna vegetariană
Ce înseamnă lasagna fără parmezan, mozzarela sau carne tocată? Pentru un italian, nimic. Însă pentru cei care ţin post sau au alergie la lactate este o delicatesă.