Carnea de miel scoasă la vânzare în Capitală, pentru preţuri pornind de la 22 de lei pe kilogram, nu se bucură de mare căutarea înaintea mini-vacanţei din perioada 1-6 mai, însă comercianţii speră ca interesul cumpărătorilor să crească după Ziua Muncii.
La Piaţa Sudului, se găseşte carne de miel în două dintre cele trei măcelării din complex, cealaltă urmând să aducă de miercuri, deşi nu cu mari speranţe de profit. Într-una dintre măcelării, toţi cei patru comercianţi vând kilogramul de carne de miel cu 23 de lei, cel de organe, cu 19,5 lei, tot atâta costând şi pastrama de berbecuţ. În celalaltă măcelărie, carnea de miel costă 22 de lei kilogramul. Peste tot sunt şi miei întregi, atârnaţi în cârlige, dar şi bucăţi.
Mielul de Camerun, la mare căutare anul acesta, lipseşte. De altfel, într-un singur loc din Piaţa Sudului este menţionată pe tarabă şi originea cărnii: "miel de Dobrogea".
Întrebaţi despre cum le merg vânzările, comercianţii spun că acestea sunt slabe, iar asta deşi preţul cărnii de miel, ajuns anul trecut şi la 28 de lei pe kilogram, este acum mai mic. "Se vinde, dar în cantităţi mai mici. Nu prea se mai vând mieii întregi, mai mult sferturi", spune o vânzătoare. "Foarte greu. Nu sunt bani", explică o alta.
De vândut miel în afara perioadei Paştelui nici nu se pune problema. "Cine să cumpere miel? Se mai vinde doar pastrama, când vine vremea tulburelului", spune un măcelar.
Într-o măcelărie arăbească tot din sectorul 4 se vinde tot timpul carne de oaie şi de berbec. Miel, însă, se aduce numai de Paşte, la comandă, cererea fiind, anul acesta, scăzută. "De obicei, aveam clienţii noştri, care ne spuneau dinainte", spune vânzătoarea, oftând ca toate celelalte.
Tot ea spune că, de la sărbătorile de anul trecut, au scăzut foarte mult vânzările, şi la oaie, şi la vită, şi chiar şi la porc.
În măcelaria arăbească, p