Mesajul a fost trimis. Multumesc!

Excelenţa în afaceri va fi premiată. Peste 2.000 de firme sunt încluse în top.

Untaru Claudia acum 32 minute

Excelenţa în afaceri va fi premiată şi în acest an de către de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad în cadrul Topului firmelor, aflat anul acesta la a XXIV-a ediţie.

Trenul InterRegio Iaşi - Timişoara a deraiat la ieşirea din staţia Dej Călători

News.ro acum o ora

Trenul InterRegio 1765, Iaşi - Timişoara, a deraiat duminică seară la trecerea peste macazele de ieşire din staţia Dej Călători. Nici pasagerii şi nici personalul feroviar nu au fost răniţi, anunţă CFR Călători.

Tăbliţa cu blesteme descoperită la Alba Iulia. Ce cuvinte „grele“ sunt scrise pe obiectul din plumb vechi de 2000 de ani

Dorin Timonea acum 2 ore

O tăbliţă de blestem (tabellae defixiones) din plumb, descoperită într-o necropolă romană din Alba Iulia, în anticul Apulum, este în prezent una dintre cele mai valoroase piese aflate în patrimoniul Muzeului Naţional al Unirii.

Cum era viaţa pe cartelă în vremea lui Ceauşescu. Pedepsele primite de românii care-şi făceau provizii de alimente

Elisabeth Bouleanu acum 2 ore

Sub regimul lui Ceauşescu, românii au primit alimentele de bază cu porţia. Plecând de la ideea că necesarul zilnic era de doar 2.700 - 2.800 de calorii, comuniştii au redus raţiile de pâine, ulei, zahăr şi carne şi au instituit cartelele, documentele fără de care românii nu primeau alimentele de bază.

Celebra scrisoare a lui Avram Iancu, după măcelurile Revoluţiei din Ardeal: „Fraţilor maghiari, ascultaţi cuvintele din adâncurile sufletului unui român sincer“

Daniel Guţă acum 2 ore

Cea mai celebră scrisoare a lui Avram Iancu, păstrată în arhive, a fost redactată în 15 iulie 1949, la sfârşitul mişcărilor revoluţionare din Transilvania anilor 1848 – 1849, în timpul cărora au murit mii de români şi maghiari. „Libertate, egalitate, frăţietate. Fraţilor maghiari!”, a fost îndemnul dat de Avram Iancu, la începutul scrisorii manifest, semnată în calitate de prefect.

Cât de rentabilă este o maşină electrică în România. „De când am cumpărat-o, am plătit doar parcarea“

Traian Deleanu acum 2 ore

După 62.000 de kilometri parcurşi cu maşina electrică pe care o deţine, un sibian spune că acest mijloc de deplasare este cât se poate de potrivit şi în contextul infrastructurii din România.

Tocana de legume la borcan, după reţeta unei românce din Valea Timocului. Cât timp trebuie lăsate ingredientele la călit

Alexandra Georgescu acum 4 ore

Gospodinele spun că nu există o reţetă standard pentru tocana de legume, componenţa legumelor şi proporţiile rămânând la alegerea fiecăruia. Vă propunem astăzi reţeta unei românce din Valea Timocului, apărută în volumul „Tradiţii culinare româneşti la sud de Dunăre”, de Romeo Crîşmaru.

FOTO VIDEO Săsoaica care s-a întors în România după 33 de ani pentru marea pasiune: „Nu ştiam atunci că statul german plătea bani pentru fiecare sas“

Traian Deleanu acum 4 ore

La trei ani după ce s-a pensionat şi la 33 de ani după ce a emigrat din România, Sara Eiwendt a simţit că trebuie să îşi urmeze pasiunea - aceea de a cultiva flori. Prin urmare, în fiecare primăvară se reîntoarce în ţară pentru a umple cu flori grădina copilăriei. Flori din care face buchete, cu care umple generos căruciorul mamei ei, mergând mai apoi, asemenea bunicului, să le vândă în piaţă.

Apel către instituţiile publice şi primării. Se cere implicare şi voluntariat

Claudia Popa acum 8 ore

Prefectul de Bihor Ioan Mihaiu a făcut un apel la voluntariat şi implicare civică. Acelaşi mesaj este transmis către toate primăriile, companiile, ONG-urile, bisericile şi alte organizaţii care ar putea să se implice în situaţii de urgenţă.

Lovitură pentru firma magnaţilor Micula. Ce amendă penală au de achitat

Claudia Popa acum 8 ore

Firma milionarilor Micula şi administratorul acesteia au fost condamnaţi pentru transformarea neautorizată a fostului restaurant Transilvania.

VIDEO Eurodeputatul Laszlo Tokes despre situaţia din Ucraina: "Ceea ce se întâmplă acolo este revoltător"

Claudia Popa acum 9 ore

Una dintre temele abordate la conferinţa Consiliului Autonomiei Maghiare din Bazinul Carpatic s-a referit la noua lege a Educaţiei din Ucraina care restricţionează predarea materiilor în limbile minorităţilor naţionale şi limitează astfel dreptul la învăţare în limba maternă pentru 400.000 de etnici români

Săptămâna Europeană a Mobilităţii. Zeci de elevi au concurat pe bicicletele

Claudia Popa acum 9 ore

Zeci de elevi au participat, în Parcul 1 Decembrie, la un concurs de biciclete organizat în cadrul Săptămânii Europene a Mobilităţii. Cu acest prilej, tinerii au avut de parcurs un traseu cu obstacole, contra timp, iar la final, au fost premiaţi.

Motociclist accidentat de un şofer care nu a acordat prioritate. Victima a ajuns la spital

Alina Mitran acum 11 ore

Un accident rutier s-a produs duminică, 24 septemnrie, pe o stradă din Slatina, un motociclist fiind transportat la spital.

Accident pe trecerea de pietoni. Trei persoane, printre acestea şi un copil, au ajuns la spital

Alina Mitran acum 11 ore

Trei pietoni au fost accidentaţi pe trecerea de pietoni, sâmbătă-seara, un băiat de 8 ani şi două femei ajungând la spital.

La o saptamana de la furtuna, la Timisoara a fost reluat iluminatul public, iar consilierul primarului vine cu o ipoteza privind prabusirea portii de intrare in oras

V.M. acum 12 ore

Iluminatul stradal a fost reluat pe majoritatea străzilor din Timişoara, la o săptămână de la furtuna în urma căreia doi oameni au murit, a anunţat, duminică, primarul Nicolae Robu, în timp ce consilierul personal al acestuia vine cu o ipoteză în privinţa prăbuşirii porţii de intrare în municipiu peste o maşină în care se afla un tânăr ce şi-a piedut viaţa, scrie News.ro. Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu a anunţat, pe Facebook, că iluminatul public a fost reluat, după ce

Cum a ajuns Arsenie Boca faimos la 30 de ani. „Călugărul luminat” i-a cucerit pe români cu talentul său neobişnuit

Daniel Guţă acum 14 ore

Primele articole despre Arsenie Boca au fost publicate în revistele şi ziarele de la începutul anilor 1940, iar autorii lor remarcau talentul şi caracterul integru al călugărului.

Mărturiile unui român despre cutremurul din Mexic: „Am auzit cum crapă peretele lângă mine“

Dorin Timonea acum 14 ore

Un tânăr din Alba Iulia a trăit pe viu cutremurul devastator din Mexic. Tudor Popa se află pentru o perioadă de 10 luni în ţara din America Centrală într-un schimb de experienţă realizat prin intermediul clubului Rotary.

Cutremurul din Mexic, trăit pe viu de un tânăr din Alba Iulia: ”A fost o experienţă groaznică”

Dorin Timonea acum 15 ore

Un tânăr din Alba Iulia a trăit pe viu cutremurul devastator din Mexic. Tudor Popa se află pentru o perioadă de 10 luni în ţara din America Centrală într-un schimb de experienţă realizat prin intermediul clubului Rotary.

Un bărbat şi-a recuperat portofelul cu bani şi acte pierdut în târg, după un gest de mărinimie

Daniel Guţă acum 15 ore

O deveancă a găsit portofelul cu bani al unui bărbat, pe care acesta l-a pierdut în timp ce se afla în târg, la Ziua Recoltei. Femeia a predat obiectul poliţiştilor, care l-au înapoiat posesorului.

Despre barbariile temutului demnitar comunist Ion Dincă, zis „Teleagă“. Cum a pus să fie întemniţat un cioban pe care l-a zărit cu oile într-un lan de porumb

Alexandra Georgescu acum 15 ore

Dumitru Tudor, fost ofiţer de poliţie judiciară la IPJ Mehedinţi, povesteşte cazul petrecut în toamna anului 1988, când prim-viceprim-ministrul Ion Dincă, aflat într-o vizită în Mehedinţi, a ordonat comandantului Miliţiei arestarea unui cioban, pe care l-a văzut cu oile într-un lan de porumb.

VIDEO Ministrul Petre Daea la târgul oierilor: „Am văzut o ciobăniţă care dacă într-o zi nu se întâlneşte cu lupul, a doua zi vine de două ori la stână”

Daniel Guţă acum 15 ore

Mii de oameni au participat duminică la cea mai mare sărbătoare a crescătorilor de oi, organizată anual în judeţul Hunedoara. Printre invitaţii evenimentului a fost şi ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Demitere cu scandal a directorului Aeroportului Cluj. Preşedintele CJ: „Am constatat câte hoituri sunt în spaţiul public”

Remus Florescu acum 16 ore

Directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, a fost demis cu scandal. S-a invocat Ordonanţa 109 pentru depolitizarea conducerii întreprinderilor publice, însă Ciceo va fi înlocuit, temporar, cu un Consiliu de Administraţie politic. Scaunul directorului, care săptămâna aceasta a sărbătorit un record de pasageri, rezistă de 20 de ani chiar dacă în februarie a fost trimis în judecată de DNA.

Despre barbariile temutului demnitar comunist Ion Dincă, zis „Teleagă“. Cum a pus să fie întemniţat un cioban pe care l-a zărit cu oile într-un lan de porumb

Alexandra Georgescu acum 18 ore

Dumitru Tudor, fost ofiţer de poliţie judiciară la IPJ Mehedinţi, povesteşte cazul petrecut în toamna anului 1988, când prim-viceprim-ministru Ion Dincă, aflat într-o vizită în Mehedinţi, a ordonat comandantului Miliţiei arestarea unui cioban, pe care l-a văzut cu oile într-un lan de porumb.

Delicii culinare la festivalul “La casa Tudorii”, organizat pe situl arheologic de lângă Giurgeni: ştiucă umplută, dulciuri sofisticate şi găină boierească

Ionela Stănilă acum 22 ore

Sarmale din peşte, plăcintă cu peşte, găină boierească, tochitură de berbecuţ, ştiucă umplută si zeci de dulciuri i-au imbiat pe pofticioşi la ediţiile anterioare la festivalul culinar organizat pe situl arheologic de lângă Giurgeni.

Ce este sindromul de apnee în somn şi ce pot face medicii

Untaru Claudia acum o zi

Foarte mulţi oameni se confruntă cu problema somnului. În timp ce unii nu pot dormi noaptea, alţii ar sta toată ziua în pat. Ce este apneea în somn ne spun medicii Otilia Ţigănaş şi Oana Goidescu.

Vremea

București
acum

12°
L

12°/24°
Ma

16°/21°
Mi

14°/18°
J

11°/18°
Iasi
acum

L

9°/19°
Ma

10°/19°
Mi

7°/16°
J

1°/15°
Constanta
acum

14°
L

14°/21°
Ma

21°/22°
Mi

19°/20°
J

19°/19°
Cluj-Napoca
acum

L

7°/17°
Ma

7°/16°
Mi

5°/14°
J

3°/16°
Timisoara
acum

L

7°/19°
Ma

9°/21°
Mi

11°/18°
J

10°/18°