Mesajul a fost trimis. Multumesc!

Şase răniţi, dintre care patru copii, în urma unui accident produs din cauza vitezei la Sibiu

Redacţia Adevărul acum 14 minute

Două autoturisme s-au ciocnit, joi dimineaţă, pe Drumul Judeţean 106, în zona Dealul Dăii. În urma impactului violent, şase persoane, dintre care patru copii, au fost rănite şi transportate la spital.

Ce recompensă a primit un gunoier care a returnat portofelul unui pensionare

Claudia Popa acum o ora

Gestul unui gonoier a adunat zeci de mesaje pe reţelele de socializare. Bărbatul lucrează de mai bine de 20 de ani la o societate de salubritate din oraş şi a ajutat un pensionar care, fără cardul de sănătate, nu-şi mai putea cumpăra medicamente. Pentru omenia de care a dat dovadă, bihoreanul Nicolae Hendre a fost recompensat de bătrân de 10 lei.

Scrisoarea dură a unui jurnalist sârb către directorul Facebook: „Democraţia mea nu e laboratorul tău de încercări“

Remus Florescu acum 3 ore

Bolivia, Cambodgia, Guatemala, Serbia, Slovacia şi Sri Lanka sunt ţările în care Facebook experimentează eliminarea ştirilor din News Feed şi „alungarea” acestora într-o nouă secţiune. Experimentul este dur criticat de redactorul-şef al unui ziar independent de investigaţii din Serbia.

Cum pot ajuta cârcotaşii de serviciu la dezvoltarea personală. „Te poate provoca să gândeşti, să cauţi răspunsuri“

Caraba L. Adrian acum 3 ore

Un cârcotaş te poate provoca să cauţi răspunsuri, te poate pune în faţa unor subiecte pe care îţi dai seama că nu le cunoşti în detaliu şi, astfel, să te facă interesat să îţi lărgeşti orizonturile.

Plăcuţele de înmatriculare interzise în România. Ce combinaţii obscene sunt blocate şi care pot fi folosite de şoferi

Dorin Timonea acum 3 ore

Dicţionarul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor cuprinde un număr de 1.528 de combinaţii interzise de numere de înmatriculare pentru maşini. Sunt cele rezervate pentru uzul unor instituţii sau cele care au o semnificaţie obscenă.

Ciupercile, vedetele postului: idei pentru preparate delicioase

Angela Sabau acum 3 ore

Pentru cei care sunt decişi să postească, alimentaţia suferă schimbări destul de mari în această perioadă, pentru a putea respecta restricţiile postului. Astfel, unele feluri de mâncare vor fi eliminate din meniul zilnic. Acestea, însă, se pot adapta, prin înlocuirea cărnii cu alte produse.

Cum a scăpat Dostoievski din faţa plutonului de execuţie: „Nu îmi mai rămăsese mai mult de un minut de trăit“

Dănuţ Zuzeac acum 5 ore

În anul 1849, marele scriitor rus Feodor Dostoievski este arestat şi condamnat la moarte pentru activităţi desfăşurate împotriva ţarului rus Nicolae I. Dostoievski a ajuns în faţa plutonului de execuţie, însă a scăpat cu viaţă, după ce în ultima secundă pedeapsa i-a fost schimbată în muncă silnică şi armată corecţională în Siberia.

Surpriza din borcane. Ce au descoperit mascaţii în casa unui tânâr de 28 de ani

Claudia Popa acum 9 ore

Mascaţii de la DIICOT au descins în locuinţa unui tânăr de 28 de ani de unde au ridicat droguri depozitate în pungi şi borcane, droguri ce fuseseră recoltate chiar în grădina lui.

FOTO Cum va arăta una dintre cele mai moderne pietonale din România, după modernizare

Claudia Popa acum 9 ore

Proiectul de transformare a străzii Aurel Lazăr în pietonală prinde contur, însă specialişti încă lucrează la forma finală. Orădenii pot veni şi ei cu idei, urmând ca până în primăvara lui 2018 să se încerce accesarea de fonduri europene, dar şi stabilirea constructorului.

Fundaţia Comunitară Oradea aşteaptă propuneri pentru Gala Comunităţii Bihorene. Se vor premia proiecte, voluntari şi ONG-uri

Claudia Popa acum 10 ore

Fundaţia Comunitară Oradea orgenizează Gala Comunităţii Bihorene. Dacă la precedentele ediţii au fost premiate companiile implicate în comunitatea bihoreană prin acţiuni de responsabilitate socială, începând cu acest an se va oferi, anual, recunoaştere acelor persoane, grupuri de iniţiativă, organizaţii sau firme care schimbă în bine, încet şi cu răbdare, de multe ori în anonimat, faţa comunităţii.

FOTO Campanie de prevenire a furturilor din locuinţe: “Nu postaţi on-line fotografii cu obiectele de valoare sau cu structura locuinţei”

Claudia Popa acum 10 ore

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii de proximitate din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean ihor au organizat mai multe activităţi informativ preventive în cadrul Campaniei preventive „Hoţi sunt creativi, fii preventiv!”, derulată la nivel naţional în scopul informării populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţe.

Incendiu la fosta fabrică de bere din Cluj. Trei autospeciale încearcă să stingă focul

Stefan Lica acum 12 ore

Pompierii clujeni au fost solicitaţi să intervină, în această seară, pentru a stinge un incendiu izbucnit la fosta fabrică de bere Ursus. La faţa locului se află două autospeciale.

Dublă lansare de carte la Palatul Culturii „Teodor Costescu”

Alexandra Georgescu acum 12 ore

Miercuri seară a avut loc o dublă lansare de carte, într-un cadru fastuos şi elegant la Clubul Artelor al Palatului Culturii „Teodor Costescu”. Este vorba despre volumul “Laudă prostiei” al scriitorului Dan Şalapa şi romanul profesorului Grig Gociu, „Devenirea prin suferinţă”.

Maramureşeni la Alba Iulia. 1 Decembrie 1918 - expoziţie temporară a Muzeului de Istorie

Angela Sabau acum 13 ore

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş organizează vineri, 24 noiembrie, la ora14.30 deschiderea expoziţiei temporare „Maramureşeni la Alba Iulia. 1 Decembrie 1918”. Evenimentul este parte din progamul cu elaşi nume.

Cornel Resmeriţă nu se poate prezenta la proces. Dosarul de corupţie al fostului primar a fost suspendat pe motiv de boală

Daniel Guţă acum 13 ore

Cornel Resmeriţă, fostul primar al municipiului Lupeni, trimis în judecată într-un dosat de corupţie, cu prejudiciu de 11 milioane de lei, este prea bolnav pentru a se mai prezenta la proces. Magistraţii au suspendat judecarea dosarului, pentru o perioadă nedeterminată.

FOTO Arădenii vor începe un maraton de acţiuni pentru strângerea de fonduri destinate spitalului

Untaru Claudia acum 14 ore

Arădenii nu se lasă până nu vor reabilita toate etajele Compartimentul Boli Infecţioase Copii din cadrul Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Poliţistul de la IPJ Mehedinţi dat dispărut a fost găsit spânzurat în localitatea natală

Alexandra Georgescu acum 14 ore

Poliţistul de la IPJ Mehedinţi, dat dispărut de familie de luni seară, a fost găsit miercuri spânzurat, în localitatea natală Gruia.

FOTO Cum va arăta malul stâng al Crişului Repede după reabilitare

Claudia Popa acum 14 ore

Două proiecte de reabilitare urbană, în privinţa cărora Primăria Oradea aşteaptă idei de îmbunătăţire şi sugestii de la cetăţeni vor fi supuse dezbaterilor publice. Este vorba despre proiectul care vizează reabilitarea malului stâng al Crişului Repede, pe tronsonul cuprins între Podul Sf. Ladislau şi Podul Centenarului, şi cel care priveşte reabilitarea str. Aurel Lazăr şi transformarea ei în stradă pietonală.

Proprietarii maşinilor parcare ilegal vor avea de plătit 550 lei pentru a le recupera, după ce vor fi ridicate

Caraba L. Adrian acum 14 ore

Primăria va intra în cel mult 12 săptămâni în posesia unei autoutilitare Iveco, cu care se vor ridica autoturismele parcate ilegal, care se vor depune în curtea operatorului de transport în comun.

Taxele de parcare şi amenzile se vor dubla de anul viitor.

Caraba L. Adrian acum 15 ore

Taxa de parcare va creşte de la 2 lei la 4 lei pe or, iar abonamentele rezidenţiale vor creşte la 150 lei, banii adunaţi în prezent din aceste taxe nefiind suficienţi pentru investiţii în domeniul parcărilor.

Primăria Satu Mare este gata să crească taxele şi impozitele, afirmând că sunt obligaţi de „Revoluţia Fiscală”

Caraba L. Adrian acum 15 ore

Primarul afirmă că trebuie să recupereze banii de investiţii tăiaţi de Guvern, 34 de milioane, iar în acest sens s-au făcut deja câteva simulări cu creşterea impozitului pe locuinţe şi autoturisme.

Primaria Capitalei va infiinta un nou serviciu pentru monitorizarea pregatirilor pentru Euro 2020

Catiusa Ivanov acum 15 ore

Consiliul General a aprobat miercuri infiintarea unei noi directii si a unui nou serviciu in cadrul Primariei Capitalei: Directia Guvernanta Corporativa si Serviciul EURO - 2020. Prima va verifica daca firmele proaspat infiintate de municipalitate respecta prevederilor Ordonantei nr.109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, iar al doilea de pregatirile pentru EURO - 2020. Directia Guvernanta Corporativava fi in subordinea directa a Primarului General al Munic

Familie de romi, protest cu un borcan cu ploşniţe în mână

Angela Sabau acum 15 ore

O familie asistată social din Baia Mare a protestat azi, în faţa Serviciului Public de Asistenţă Socială (SPAS) din Baia Mare. Cei câţiva membri ai familiei se plâng de condiţiile în care trăiesc în locuinţa socială. Ca dovadă, femeia a prezentat un mic flacon în care a pus ploşniţe. Reprezentanţii SPAS au explicat situaţia familiei şi au spus că aceştia urmează să fie evacuaţi din cauza datoriilor.

VIDEO Seniori de peste 60 de ani înscrişi la cursuri gratuite de Facebook şi Skype. „Am instalat internetul şi am plin de «imeiuri», dar nu ştiu să răspund“

Remus Florescu acum 15 ore

Maria (78 de ani) învaţă să utilizele Facebook-ul, Tudor (76 de ani) vrea să cunoască „tainele” Skype-ului pentru a vorbi cu copiii din Australia, iar Vasile (80 de ani) este fan YouTube. Ei sunt primii cursanţi au unui proiect prin care 30 de seniori clujeni sunt învăţaţi gratuit să folosească computerul şi telefoanele inteligente.

Acţiune BCCO şi DIICOT în Apuseni, la ”mafia lemnului”. 15 percheziţii la firme şi o instituţie pentru destructurarea unui grup infracţional

Dorin Timonea acum 16 ore

Poliţişti de la BCCO şi DIICOT - Structura Centrală au efectuat miercuri, 22 noiembrie, 15 percheziţii în judeţul Alba, în zona Munţilor Apuseni, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializate în evaziune fiscală în domeniul comerţului cu cherestea.

Vremea

București
acum

J

1°/13°
V

-1°/8°
S

2°/9°
D

-0°/9°
Iasi
acum

J

2°/5°
V

1°/4°
S

6°/10°
D

9°/11°
Constanta
acum

J

5°/8°
V

9°/11°
S

11°/12°
D

12°/13°
Cluj-Napoca
acum

J

-0°/8°
V

-2°/5°
S

-2°/6°
D

-3°/6°
Timisoara
acum

J

2°/12°
V

1°/11°
S

2°/12°
D

7°/12°