30 iun. 2025 |
Analiză ZF. Piaţa de peste 2 mld. lei a pâinii şi covrigilor creşte pe toate planurile: marii producători fac investiţii în fabrici, iar antreprenorii pariază pe brutării mici, de cartier cu care au împânzit oraşele |
27 iun. 2025 |
Antreprenori locali. Cum vrea să revină pe creştere producătorul de bere Albrau: „Vom investi în diversificarea producţiei pentru a susţine o creştere pe orizontală“ |
26 iun. 2025 |
ZF Live. Gabriela Creţu, vicepreşedinte vânzări, Ursus Breweries şi dr. Gabriela Hârţescu, decan si membru al consiliului executiv al Envisia – Boards of Elite. |
24 iun. 2025 |
Pagina verde. Plastic – realităţi şi prejudecăţi. Campionii reciclării: ce variante de plastic sunt cel mai uşor de reciclat? |
24 iun. 2025 |
Pagina verde. Avem o Capitală poluată, dar de la ce bază pornim pentru a rezolva problema? Bucureştiul este un maldăr de beton: 80% din suprafaţă este acoperită de construcţii şi infrastructură, avem de trei ori mai puţini arbori comparativ cu cât am avea nevoie şi prea puţine parcuri mari aproape de casă |
24 iun. 2025 |
Pagina verde. Cine este Diana Buzoianu, noul ministru al mediului, şi ce proiecte are în mandatul său: continuarea reformei Romsilva, finalizarea proiectelor din PNRR şi extinderea SGR |
23 iun. 2025 |
Antreprenori locali. Producătorul de îngheţată Top Gel merge spre afaceri de 100 mil. lei anul acesta |
22 iun. 2025 |
De la unul dintre cei mai mari exportatori, la zero clienţi. Taparo, un actor constant în topul exportatorilor de mobilă, este la un pas de faliment după ce a rămas fără activitate |
20 iun. 2025 |
Taparo, unul dintre cei mai mari exportatori români de mobilă, este la un pas de faliment. Compania nu mai are venituri şi a concediat toţi angajaţii |
20 iun. 2025 |
Studiu de caz: de ce în domeniul producţiei de biscuiţi şi dulciuri compania românească Croco are o marjă de profit de 30%, iar cea americană Mondelez de doar 3%? |
20 iun. 2025 |
Apropo de strangerea taxelor la buget. Studiu de caz şi întrebare: de ce în acelaşi domeniu al producţiei de biscuiţi şi dulciuri compania românească Croco are o marjă de profit de 30%, iar cea americană Mondelez declară doar 3%? |
19 iun. 2025 |
Studiu ce caz: de ce în domeniul producţiei de biscuiţi şi dulciuri compania românească Croco are o marjă de profit de 30%, iar cea americană Mondelez de doar 3%? |
18 iun. 2025 |
Cum a ajuns grupul Therme, care face un joint-venture de 1 mld. euro cu fondul de private equity CVC, să devină cel mai mare jucător de pe piaţa românească de wellness, cu afaceri de 60 mil. euro în 2024 şi o marjă de profit de 20% |
18 iun. 2025 |
Cum a ajuns grupul Therme de la un spa de 50 de milioane de euro la un joint-venture de 1 miliard de euro cu fondul CVC |
16 iun. 2025 |
Producătorul Ursus şi Timişoreana investeşte 15 mil. euro în fabrica din Buzău. „Vom moderniza liniile de îmbuteliere şi vom automatiza anumite procese, iar astfel ne vom creşte eficienţa operaţională“. Un nou director general de la 1 iulie: Dan Timotin |
16 iun. 2025 |
Fabrica Fornetti din Timiş trimite aproape jumătate din business la export |
15 iun. 2025 |
Producătorul Ursus şi Timişoreana investeşte 15 milioane de euro în fabrica din Buzău |
12 iun. 2025 |
Antreprenori locali. Producătorul de îngheţată Ice Dyp din Timiş mizează pe exporturi pe „pieţe mai puţin sensibile la preţ“: doar în primele cinci luni a exportat de 22 mil. lei |
12 iun. 2025 |
Şase ani de Afaceri de la zero şi primii noştri milionari: brandul Sunday Bites a ajuns la afaceri de 3 mil. lei din creme de nuci. „Nu am sărbătorit la momentul respectiv în vreun fel, dar cred că ne-a arătat că suntem pe drumul cel bun“ |
11 iun. 2025 |
Cum mai evoluează fabricile finanţate prin INVESTALIM: primele opt unităţi au început să fie construite |
11 iun. 2025 |
ANTREPRENORI LOCALI. Producătorul de îngheţată Ice Dyp din Timiş a făcut 22 mil. lei la export în primele cinci luni |
10 iun. 2025 |
Antreprenori români într-o delegaţie în Japonia menită să crească exporturile de alimente |
10 iun. 2025 |
Japonia, următoarea ţintă pentru producătorii români? Cinci antreprenori români sunt în Japonia alături de alte circa 100 de firme europene. Miza? Creşterea exporturilor de alimente |
02 iun. 2025 |
Expur, producătorul Untdelemnului de la Bunica, a raportat un profit net de 76 mil. lei, revenind după pierderi în 2024, la afaceri de 1,8 mld. lei, în scădere cu 2% |