Ă Pentru sectoarele lapte şi produse lactate, carne, produse din carne şi ouă, legume, fructe şi cartofi, vinificaţie, peşte: minimum 50% contribuţia beneficiarului şi maximum 50% Ă Pentru sectoarele lapte şi produse lactate, carne, produse din carne şi ouă, legume, fructe şi cartofi, vinificaţie, peşte: minimum 50% contribuţia beneficiarului şi maximum 50% SAPARD; Ă Pentru sectoarele de cereale, seminţe oleaginoase, zahăr: minimum 70% beneficiarul, maximum 30% SAPARD; Ă Pentru investiţii în ferme de producţie vegetală sau pentru creşterea animalelor şi păsărilor: minimum 50% beneficiarul, maximum 50% SAPARD; Ă Pentru investiţii în exploatările agricole de către persoane cu vârsta până la 40 de ani: minimum 45% beneficiarul, maximum 55% SAPARD; Ă Pentru investiţii în exploatările agricole din zone montane: minimum 40% beneficiarul, maximum 60% SAPARD; Ă Pentru proiecte de investiţii în zone montane, realizate de persoane cu vârsta până la 40 de ani: minimum 35% beneficiarul, maximum 65% SAPARD; Ă Pentru sectoarele de servicii agricole, activităţi turistice în spaţiul rural, activităţi meşteşugăreşti, acvacultură, sericicultură, apicultură, cultivarea şi procesarea ciupercilor, procesarea fructelor de pădure şi de arbuşti fructiferi, a plantelor medicinale şi aromatice: minimum 50% beneficiarul, maximum 50% contribuţia SAPARD.