Serban Slavescu, inventator de retete culinare adaptate mediului urban, propune in aceasta saptamana cititorilor HotNews.ro un meniu usor, cu mai multe feluri de ceapa si o salata cu carne de porc si ciuperci.
Supa de ceapa cu paine de meiMuschiulet de porc, rosii, busuioc, mozzarella si ciuperciDemonstratia practica a prepararii meniului
Supa din mai multe feluri de "ceapa"
(45 de minute)
1 ceapa alba medie1 ceapa rosie1 ceapa de apa100g de praz1 fennel (fenicul)1 legatura patrunjel1 lingura otet aromat1 lingura ulei de masline1 lingura de zaharsare si piper Toate felurile de ceapa se toaca fin, se oparesc (30 secunde) in apa cu sare, apoi se pun in apa foarte rece. Cand s-au racit, se strecoara. Se aseaza intr-o tava, se presara cu zahar si se pune la cuptorul bine incins, unde se lasa un sfert de ora, pana se usuca putin.
Compozitia din tava se pune la fiert intr-o oala cu apa. Se strecoara din nou, iar in zeama ramasa se pune o legatura de patrunjel. Ceapa fiarta se mixeaza cu blenderul si se subtiaza cu zeama pusa de o parte. Apoi se adauga otet aromat, lingura de ulei de masline, patrunjelul tocat, sare si piper.
Se serveste fierbinte.
Paine de mei cu patrunjel
(40 de minute)
4 linguri faina de mei1 ou1 lingura patrunjel tocat150g lapte batutsare, piper Se amesteca faina de mei cu oul, patrunjelul tocat, lapte batut, sare si piper.
Se pune compozitia intr-o forma si se introduce in cuptorul bine incins circa 30 de minute.
Painea din mei se serveste la supa de ceapa.
Muschiulet de porc, rosii, busuioc si mozzarella cu garnitura de ciuperci
(30 de minute)
200g muschiulet de porc80g mozzarella1 rosiefrunze de busuiocsare si piper Dressing
1/3 lingurita mustar de Dijon1/3 catel de usturoi2 lingui ulei de masline Garnitura
300g