Serban Slavescu, inventator de retete culinare adaptate mediului urban, propune in aceasta saptamana cititorilor HotNews.ro un meniu inedit cu asocieri originale: curmale cu vin si gulii cu gutui.
Crema de vin si curmaleTarta de branza si gulii umplute cu gutuiComenteaza retetele lui Serban Slavescu sau cere-i sfaturi bucatarului pe forumul HotNews.ro dedicat problemelor culinare.
Demonstratia practica a prepararii meniului
Crema de vin si curmale
(30 minute)
2 oua5 linguri de zahar8 curmale200 ml vin alb dulce1 lingurita menta verde tocata Curmalele de tin 6 ore in cei 200 ml de vin dulce.
Se separa galbenusurile de albusuri, apoi li se adauga zaharul, amestecand pana se formeaza o compozitie cremoasa.
Se pune castronul in bain-marie, la foc viu, amestecand continuu. Se adauga zeama de lamaie si vinul, continundu-se baterea pana ce compozitia devine cremoasa.
La sfarsit se pun curmalele taiate si lingurita de menta. Se acopera cu capac si se lasa la rece.
Tarta cu branza si gulii umplute cu gutui
Tarta de branza
(35 minute)
5 linguri faina de orez integral3 oua1 lingura ulei de masline100 gr branza de vaci50 ml lapte batut50 gr branza telemeaardei gras, rosu, verdesare, piper Se amesteca 2 oua cu faina de orez, putina sare, piper si lingura de ulei. Coca obtinuta se aranjeaza intr-o forma.
Se formeaza o pasta groasa din branza de vaci, lapte batut si telemea, si apoi i se adauga un ou.
Se toarna pasta peste coca cruda si se decoreaza cu ardei gras, praz, ceapa rosie rondele.
Se introduce forma la cuptor pentru o jumatate de ora.
Gulii umplute cu mere si gutui
(1 ora si 35 minute)
2 gulii1/2 mar1/2 gutuie1/2 seminte fenicul1 lingura patrunjel tocat1 lingura sos soia1 lingura ulei de maslinesare s