Mesajul a fost trimis. Multumesc!

Valeriu Dănilă, BusinessMagazin

Recomanda:
220 articole publicate pe BusinessMagazin 17 in iun. 2023
Data Articol
27 iun. 2023 Preşedinta Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, avertizează că inflaţia din zona euro este încă prea mare. „Inflaţia din zona euro este prea mare şi va rămâne aşa pentru mult timp. Însă, natura luptei cu inflaţia se va schimba.”
27 iun. 2023 Prima condamnare în dosarul Dieselgate: Fostul şef Audi, Rupert Stadler, primeşte o sentinţă de 1 an şi 9 luni de închisoare cu suspendare împreună cu o amendă de peste 1 milion de euro
23 iun. 2023 Lira turcească continuă să se prăbusească în ciuda creşterii agresive a dobânzii dictate de banca centrală. Moneda şi-a pierdut 3% din valoare într-o singură zi
23 iun. 2023 Piaţa imobiliară din Germania se prăbuşeşte: Preţurile locuinţelor au scăzut cu 6,8% în primul trimestru al acestui an
22 iun. 2023 În lupta disperată împotriva inflaţiei Banca Angliei surprinde pieţele financiare majorând dobânda cu 50 de puncte de bază până la 5%. Economiştii previzionau o creştere cu doar 0,25%
20 iun. 2023 Efecte nebănuite ale războiului: Populaţia Germaniei atinge un nou maxim istoric pe fondul imigraţiei masive din Ucraina. Locomotiva Europei are acum 84,4 milioane de locuitori
19 iun. 2023 Canada reuşeşte să combată scăderea natalităţii: Populaţia creşte pentru prima oară la 40 de milioane de locuitori datorită imigraţiei. „Pentru a ne extinde baza agricolă, industrială şi tehnologică, avem nevoie de mai mulţi oameni să vină aici.”
16 iun. 2023 Revoluţie în comerţul electronic: Alibaba vine în Europa prin intermediul Tmall. „Veţi vedea Tmall pe care îl avem în China, venind în Europa, ceea ce înseamnă că vom servi mărcile şi consumatorii de piaţa locală”
14 iun. 2023 Bursa elveţiană investighează dificultăţile tehnice de marţi care au dus la oprirea bursei timp de 3 ore, cea mai mare întrerupere din mai mult de un deceniu. „Nu poţi face nimic şi asta e frustrant.”
13 iun. 2023 Deşi în recesiune economia Germaniei este văzută în continuare cu încredere de investitori. „Recesiunea, în general nu este considerată deosebit de alarmantă”
12 iun. 2023 Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, numeşte o femeie la conducerea băncii centrale, prima din istorie. Cine este aceasta şi ce şanse va avea în lupta împotriva inflaţiei de 40%. „Întrebarea este dacă Erdogan va permite băncii centrale să crească suficient ratele pentru a reduce inflaţia.”
12 iun. 2023 Strategia Netflix de interzicere a partajării parolelor dă roade: Numărul de abonamente a crescut cu aprope 200.000 în primele 2 zile de la introducerea politicii.
12 iun. 2023 Olanda vrea să le interzică studenţilor chinezi să mai inveţe despre tehnologii sensibile din industria de apărare şi semiconductori. „Dezavantajele cooperării devin adesea evidente doar pe termen lung.
11 iun. 2023 Economia chineză se prăbuşeşte: Valoarea exporturilor a scăzut cu 7,5% în mai. „Acest lucru indică o cerere globală redusă pentru bunuri chinezeşti”
10 iun. 2023 Decizia neaşteptată a multinaţionalelor: „Au fost mulţi oameni care au vorbit despre schimbare, dar nu am văzut prea multe dovezi în acest sens. Cred că acum ne aflăm la acel punct de cotitură”
02 iun. 2023 Riscul recesiunii reapare: Preţurile locuinţelor din Marea Britanie au început din nou să scadă. „Problemele de pe piaţa imobiliară vor continua să se accentueze”
02 iun. 2023 Bani blocaţi la Apple: Contul de economii oferit de companie vine la pachet cu probleme nebănuite. Clienţii au fost atraşi de dobânzile mari, iar acum întâmpină dificultăţi în a-şi retrage banii. „O întârziere între două şi patru săptămâni este prea mult”