Mesajul a fost trimis. Multumesc!

Semnificaţii istorice pentru ziua de 26 iunie

acum o ora

1892 - S-a născut scriitoarea Pearl S. Buck, laureată al Premiului Nobel pentru Literatură, în anul 1938. (scrieri: "Vânt de Răsărit, Vânt de la Apus", "Ogorul", "Mama") (m. martie 1973)

B-Fit in the Street! Spectacole în aer liber, pe străzile Bucureştiului

Otilia Andrei acum 6 ore

Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti, ajuns la a noua ediţie, aduce timp de 14 zile, 40 de reprezentaţii ale trupelor româneşti şi internaţionale. 300 sute de artişti din nouă ţări vor susţine reprezentaţii în zone cheie din Capitală: Pieţile George Enescu, Unirii, Universităţii, Constituţiei, zona Revoluţiei, Parcul Kreţulescu, Calea Victoriei, Centrul Istoric şi Piaţeta Odeon.

Elogii în presa britanică pentru expoziţia Getei Brătescu

Otilia Andrei acum 7 ore

La prestigiosul Camden Arts Centre din Londra a avut loc retrospectiva “Geta Brătescu. The Studio: A Tireless, Ongoing Space”, cea mai amplă prezentare a operei sale în Marea Britanie şi una dintre cele mai mari expoziţii dedicate marii artiste în străinătate.

Muzică şi poezie. Artistul Nicu Alifantis cântă în grădina Muzeului Literaturii

Otilia Andrei acum 8 ore

Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) organizează vineri, 30 iunie, de la ora 20.00, concertul "Nicu Alifantis în grădină la Muzeu", în care artistul va interpreta cele mai îndrăgite melodii din repertoriul său, îmbinând muzica cu poezia.

Regizorul Lucian Pintilie: „Restul e bricabrac. Toate amintirile strigă după mine să nu le uit“

Otilia Andrei acum 8 ore

Un eveniment special dedicat regizorului Lucian Pintilie (83 de ani), va avea loc cu ocazia lansării volumului Bricabrac, într-o ediţie revizuită şi adăugită, în colecţia Yorick de arte ale spectacolului. Lansarea va avea loc joi, 29 iunie, la Cinema Elvira Popescu. Vor participa, alături de regizor, Marie-France Ionesco, Corneliu Porumboiu, Victor Rebengiuc, Andrei Şerban, Corina Şuteu, Mihai Chirilov.

Scriitorul Octavian Saiu a adus, la Sibiu, teatrul şi artiştii la persoana I, în lansări de carte şi conferinţe speciale

Otilia Andrei acum 9 ore

Moderatorul conferinţelor de la Sibiu, din Festivalul de Teatru, a fost Octavian Saiu. Teatrologul şi-a lansat şi cartea "Teatrul la persoana I". Scriitorul şi criticul de teatru a moderat, în perioada festivalului (9-18 iunie), unele dintre cele mai importante conferinţe, având drept parteneri de dialog nume importante, printre care Matei Vişniec, Saviana Stănescu, Radu Jude, Radu Alexandru Nica şi, nu în ultimul rând, Ohad Naharin.

ANIVERSARE Dorel Vişan, la 80 de ani: „Oameni remarcabili sunt trecuţi cu vederea, iar cei pe care nimeni nu dă doi bani sunt ridicaţi în slăvi“

Redacţia Adevărul acum 11 ore

Dorel Vişan împlineşte astăzi 80 de ani. Născut pe 25 iunie 1937, la Tăuşeni (Cluj) a interpretat peste 40 de roluri în teatru, în cea mai variată gamă, de la Molière la Shakespeare, de la Marivaux la Büchner, iar în film a avut peste 70 de roluri. În 1974, a debutat pe marele ecran în comedia "Păcală". În 1987, Mircea Danieliuc l-a distribuit în filmul "Iacob", film în care Vişan a realizat rolul său de referinţă.

INSTAGRAM aduce o schimbare MAJORĂ în aplicaţie, ce recreează intimitatea unei convorbiri private cu prietenii

Andreea Diocheteanu acum 15 ore

Instagram le va permite de acum încolo utilizatorilor să îşi creeze o listă cu cei mai buni prieteni, numită ‘Favorites/ Favoriţi‘, scrie The Independent.

Semnificaţii istorice pentru 25 iunie

acum o zi

La 25 iunie 2009, a încetat din viaţă Michael Jackson. Supranumit Regele muzicii pop, Michael a murit din cauza unui stop cardiac. Născut la 29 august 1958, el a influenţat muzica încă de când interpreta în anii '70 alături de The Jackson 5. Cele mai importante albume ale lui au fost "Thriller", "Bad", "Dangerous", "HIStory", "Invincible".

INTERVIU Christian Paraschiv, artist vizual: „În Occident, a trebuit să încep prin a înţelege sistemul: ce este un cont bancar, ce sunt impozitele“

Medeea Stan acum o zi

Acum mai bine de 30 de ani, artistul vizual Christian Paraschiv a plecat din România lui Ceauşescu la Paris, unde locuieşte şi astăzi, iar una dintre expoziţiile vernisate acolo, cu lucrări care amintesc de perioada 1969-1982, se numeşte „History Line. Exil şi comunism în România“. Paraschiv a căutat în Franţa libertatea de a-şi expune creaţiile criticate sau interzise atunci de regimul politic totalitar.

Festivalul de Film de la Veneţia 2017, între 30 august şi 9 septembrie. Actorul Alessandro Borghi, gazda celor două gale

News.ro acum o zi

Cea de-a 74-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia va avea loc în perioada 30 august - 9 septembrie, iar galele de deschidere şi închidere vor fi găzduite de actorul Alessandro Borghi.

Şezătoarea Sânzienelor, la foc de tabără, în grădinile institutelor culturale

Otilia Andrei acum o zi

Sărbătoarea de Sânziene a cuprins un program variat, cu proiecţii de scurtmetraje, ateliere de împletit cununiţe de Sânziene, concerte de jam session marca Luiza Zan, muzică pop pe acorduri de contrabas, interpretată de Viktor Savca, muzică clasică (Rute Muzicale cu Kármán Quartet).

Profesorul şi actorul Miklós Bács: „L-am învăţat pe  Faust noaptea“

Simona Chiţan acum o zi

Considerat a fi cel mai bun profesor de actorie din România şi după ce l-a înlocuit pe Ilie Gheorghe în spectacolul „Faust“, montarea lui Silviu Purcărete de la Sibiu, actorul Miklós Bács a fost ovaţionat timp de zece minute la scenă deschisă,la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (9-18 iunie).

Scrisori în care Albert Einstein regreta eşecul mariajelor sale, scoase la licitaţie, în luna iulie

acum o zi

Albert Einstein a fost un geniu al fizicii, însă renumitul savant a avut mai puţin succes în domeniul relaţiilor umane şi regreta eşecul celor două mariaje ale sale, potrivit unei scrisori adresate familiei unui prieten, ce va fi pusă în vânzare în cadrul unei licitaţii organizate de casa Christie's în luna iulie, informează AFP. "Ceea ce admiram cel mai mult la el ca om a fost modul în care a reuşit să trăiască atât de mult timp, liniştit şi durabil, cu o soţie - o încercare în car

Cel mai bine cotat actor român la Hollywood, Marcel Iureş, a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor

Cel mai bine cotat actor român la Hollywood, Marcel Iureş, precum şi alte cinci nume mari ale culturii internaţionale au primit, sâmbătă, câte o stea pe Aleea Celebrităţilor, din Sibiu, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Test de cultură generală: „Trădare să fie, dar s-o ştim şi noi!“

Alexandra Şerban acum o zi

Te crezi as în noţiuni de cultură generală? Vezi cât eşti de informat cu ajutorul acestor 27 de întrebări, clasificate pe mai multe domenii de interes.

O adunare a fanilor Harry Potter din Marea Britanie a stabilit un nou record Guiness Book

Iulian Bîrzoi acum o zi

Aproape 700 de elevi îmbrăcaţi precum Harry Potter au sărbătorit cea de-a 20-a aniversare a lansării romanului „Harry Potter şi piatra filosofală”, relatează The Guardian.

"Amanta", adaptare după celebra comedie "Încurcă lume" de A.D.Hertz, la Cinema PRO

Silvana Chiujdea acum o zi

Comedia "Amanta", în regia lui Armand Calinovici, este jucată, în 26 iunie, de la ora 20.00, la Cinema PRO din Bucureşti.

Gala Tânărului Actor HOP 2017 ajunge la cea de-a XX-a ediţie. Preselecţiile au loc între 10–12 iulie

Letitia Provian acum o zi

Preselecţiile pentru cea de-a 20-a ediţie a concursului Gala Tânărului Actor – HOP vor avea loc în perioada 10–12 iulie, la Sala Mică a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, actorii Marcel Iureş, Maia Morgenstern şi Petru Vutcărău fiind membrii juriului, anunţă UNITER.

Semnificaţii istorice pentru 24 iunie

acum 2 zile

La 24 iunie 2008, Leonid "Leo" Hurwicz, laureat al premiului Nobel pentru economie în 2007, a încetat din viaţă. Născut la 21 august 1917, în Rusia, Hurwicz, a emigrat împreună cu familia în Statele Unite ale Americii în 1940. El a deţinut şase doctorate, de la tot atâtea universităţi.

Premierele săptămânii la cinema

acum 2 zile

Transformers: Ultimul cavaler Filmul zdruncină din temelii universul francizei și redefinește ceea ce înseamnă să fii erou. Oamenii sunt în război cu Trans­formerii și Optimus Prime a dispărut. Cheia salvării viitorului nostru e adânc îngropată în secretele trecutului, în istoria neștiută a Transformerilor pe Pământ. Cei pe umerii cărora cade misiunea de a salva lumea sunt Cade Yeager, Bumblebee, un lord britanic și o profesoară de la Oxford (Laura Haddock). Câinele... sau viața! Stev

Câştigă cartea "Ultima bătălie", de Stephen Harding

acum 2 zile

Volumul “Ultima bătălie” spune povestea aproape incredibilă a celei mai neprevăzute bă­tălii din cel de-al Doilea Război Mondial, când un mic convoi de tancuri americane, condus de căpitanul Lee, și-a unit forțele cu soldații germani pentru a lupta împotriva fanaticilor SS, care doreau să captureze cas­telul Itter și să execute prizonierii VIP de aici. Este o poveste despre alianțe neprevăzute, curaj uimitor, suspans, nervozita­te și, nu în ultimul rând, despre inamici implacabili. Ca

Anul acesta la Festivalul NexT, ai cinema în aer liber la tine în cartier

Otilia Andrei acum 2 zile

Scurtmetrajele NexT se văd anul acesta şi în Bucureştii Noi, Giuleşti, Pantelimon, Floreasca, Drumul Taberei şi Tineretului. Cele mai prietenoase scurtmetraje din festival pot fi văzute în secţiunea NexT în cartier, într-o serie de proiecţii inedite în aer liber, în spaţile din apropierea fostelor cinematografe, acum închise.

Muzică şi dans în Noaptea de Sânziene

Otilia Andrei acum 2 zile

Sărbătoarea Sânzienelor va cuprinde în această seară un program variat, cu proiecţii de scurtmetraje, ateliere de împletit cununiţe de Sânziene, concerte de jam session marca Luiza Zan, muzică pop pe acorduri de contrabas, interpretată de Viktor Savca, şi muzică clasică (Rute Muzicale cu Kármán Quartet).

V​iata si aventurile unui cioban roman in Bulgaria in vremuri de razboi

A.V. acum 2 zile

Martor al unei epoci desfigurate de ura si resentimente, un cioban pornit din Muscel ne lasa in insemnarile sale – nestiute de nimeni timp de o suta de ani – o radiografie a traumelor prin care trece o lume in vremuri de razboi. Destinele unor generatii intregi se joaca la ruleta deciziilor pe care elitele politice le iau in momentele cruciale din istoria natiunii lor. Marele Razboi este o astfel de rascruce. Fie ca au pariat corect, fie ca au gresit, oamenii politici ai vremii sunt

Vremea

București
acum

22°
D

22°/22°
L

18°/32°
Ma

19°/29°
Mi

22°/29°
Iasi
acum

24°
D

24°/24°
L

20°/30°
Ma

19°/26°
Mi

19°/26°
Constanta
acum

20°
D

20°/20°
L

20°/24°
Ma

20°/24°
Mi

20°/24°
Cluj-Napoca
acum

20°
D

20°/20°
L

16°/27°
Ma

14°/23°
Mi

15°/26°
Timisoara
acum

22°
D

22°/22°
L

20°/28°
Ma

19°/30°
Mi

20°/31°