Mesajul a fost trimis. Multumesc!

Valeriu Dănilă, BusinessMagazin

Recomanda:
208 articole publicate pe BusinessMagazin 23 in sept. 2023
Data Articol
28 sept. 2023 Veşti bune de pe bătrânul continent: Inflaţia din Germania atinge minimul ultimilor doi ani. Creşterea preţurilor a încetinit la 4,3% în luna septembrie, faţă de 6,4% în august
27 sept. 2023 Ajută băncile elveţiene la încălcarea sancţiunilor internaţionale? Autorităţile americane încep o anchetă despre modul în care Credit Suisse a gestionat averea oligarhilor ruşi. „Vedem în mod constant un model în care băncile elveţiene facilitează practicile corupte ale oamenilor care şi-au jefuit ţara”
26 sept. 2023 Care este cea mai îndatorată companie a planetei este tot mai aproape de faliment
26 sept. 2023 Cine profită de războiul din Ucraina? NATO şi-a creeat un fond de investiţii speculativ care are ca scop susţinerea start-upurilor din domeniul apărării. „Nu există suficient capital de risc pentru tehnologia militară, mai ales în Europa.”
26 sept. 2023 Meta reziliază anticipat un contract de închiriere mamut din Londra: Compania a fost obligată să plătească 149 de milioane de lire, echivalentul chiriei pe 7 ani. Gigantul din Silicon Valley „evaluează întreaga amprentă imobiliară la nivel global”
26 sept. 2023 Radu Crăciun, BCR Pensii: „Rata de creştere a activelor fondurilor de pensii este mai mare decât rata de creştere a capitalizării bursei, ceea ce în final ne va duce într-un blocaj”
26 sept. 2023 Europa se pregateste iar de Covid: Comisia Europeană negociază un nou acord cu Moderna pentru furnizarea de vaccinuri. Ultimul contract de acest fel a expirat anul trecut în august
21 sept. 2023 Apple plănuia încă din 2018 să-şi dezoltve propriul modem pentru telefoane. La mai bine de 5 ani de la începerea proiectului, chip-ul care trebuia folosit în Iphone 15 are perfomanţe slabe şi se supraîncălzeşte. „Aceste întârzieri indică faptul că Apple nu a anticipat complexitatea efortului”
18 sept. 2023 Ameninţată din exterior de SUA şi China, Uniunea Europeană se confruntă şi cu scindări interne. Franţa şi Germania se contrazic pe cele mai importante teme ale tranziţiei verzi. „Este aproape o chestiune de supravieţuire politică”
18 sept. 2023 Preţurile chiriilor din Marea Britanie sunt de neoprit: O creştere cu 12% în august faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cea mai mare creştere din mai mult de un deceniu. O chirie medie costă acum 1300 de lire
15 sept. 2023 Ce se întâmplă cu moneda unică? Euro s-a depreciat timp de 9 săptămâni consecutive faţă de dolar, cea mai lungă perioadă din istorie. „Ne aşteptăm ca deprecierea euro să prindă avânt, nu doar împotriva dolarului, dar şi faţă de alte valute”
15 sept. 2023 Schimbări importante în guvernul american: Joe Biden o numeşte pe Penny Pritzker într-o funcţie cheie pentru reconstrucţia Ucrainei. Aceasta a ocupat anterior funcţia de secretar al comerţului şi este o susţinătoare avidă a Partidului Democrat
15 sept. 2023 Rusia încă se luptă cu deprecierea monedei: Banca centrală a dictat o nouă majorare a dobânzilor. „Având în vedere hotărârea Băncii Rusiei de a nu înăspri controalele de capital, singurul mod în care poate oferi sprijin rublei este prin majorări ale ratelor”
14 sept. 2023 Investitorii prind viaţă: Cea mai mare listare din tehnologie din ultimii ani este aproape. Arm a strâns 52,3 miliarde de dolari înainte de începerea tranzacţionării. Apple, Google şi Nvidia au cumpărat acţiuni la compania engleză ce produce procesoare mobile
13 sept. 2023 Uniunea Europeană începe o anchetă cu privire la subvenţiile acordate de China industriei EV. „Preţul lor este ţinut artificial la un nivel scăzut de subvenţii uriaşe ale statului. Acest lucru ne distorsionează piaţa”
13 sept. 2023 Probleme pentru o importantă ţară europeană: economia acesteia a continuat să scadă tot mai mult
12 sept. 2023 Care este tara care va deveni cel mai mare exportator de maşini al planetei depăşind în acest an Japonia
11 sept. 2023 Cine este Lars Fruergaard Jørgensen, omul care a transformat Novo Nordisk în cea mai valoroasă companie Europeană datorită Ozempic, celebrul medicament pentru diabet care ajută şi la pierderea kilogramelor. „Nu s-a făcut pe sine faţa companiei, oamenii apreciază foarte mult asta”
11 sept. 2023 Dezastru pe piaţa chiriilor în una dintre cele mai importante pieţe de real-estate din Europa: Preţurile au explodat total şi tot vor continua să crească
08 sept. 2023 Economia chineză sângerează: După scăderea exporturilor cu 8,8% în august Yuanul chinezesc se depreciază până la nivelul din 2007 faţă de dolar. „Mâine vom vedea dacă China lasă Yuan-ul să se acomodeze cu un nivel de depreciere şi mai mare”
06 sept. 2023 Situaţie incredibilă în Marea Britanie. Al doilea cel mai mare oraş al ţării intră în FALIMENT. Primăria nu a reuşit să plătească o factură după ce a pierdut un proces cu foştii angajaţi din cauza discriminării
05 sept. 2023 China nu este mai pe cale să depăşească economic SUA şi este posibil să nu o poată face niciodată: Încrederea investitorilor în Beijing s-a disipat, în timp ce economia americană este într-o formă mai bună decât se credea anterior. „China intră într-o etapă de creştere lentă mai devreme decât ne aşteptam”
04 sept. 2023 Sunt vehiculele electrice noul motor al economiei chineze? Producătorii locali sunt susţinuţi de nume grele din industrie precum Volkswagen, Intel, dar şi de miliardarul Warren Buffet