Mesajul a fost trimis. Multumesc!

Județele cu cele mai mari salarii din țară

acum 32 minute

Angajaţii din Bucureşti şi din judeţele Cluj, Timiş şi Ilfov vor fi, în acest an, cel mai bine plătiţi din punct de vedere al câştigului salarial mediu net lunar, la polul opus, respectiv al salariaţilor cu cele mai mici câştiguri, situându-se cei din judeţele Bistriţa-Năsăud, Ialomiţa şi Harghita, potrivit Proiecţiei principalilor indicatori economico-sociali în profil teritorial până în 2021, publicată de Comisia Naţională de Prognoză. Astfel, în Bucureşti, câştigul net lunar va a

Vânzările de autoturisme ecologice noi au crescut cu 83,02% în primele patru luni din 2018

V.M. acum 54 minute

​Vânzările de autoturisme ecologice noi au crescut cu 83,02% în primele patru luni din 2018, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul anterior, până la 1.003 unităţi, de la 548 de unităţi cât se consemnaseră în 2017, reiese din statistica Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA), consultată de Agerpres. Potrivit datelor oficiale, din acest total, 238 erau autoturisme electrice 100%, echivalentul unui majorări de cinci ori (+417,4%) faţă de primele patru luni di

HARTA TERMOFICĂRII: 13 judeţe sunt total debranşate de la sistemele centralizate. Care sunt motivele

Mediafax acum o ora

Creşterea continuă a preţului energiei termice, problemele constante ale sistemelor de încălzire centralizate din întreaga ţară, cât şi dorinţa de independenţă a românilor au dus, în ultimii 15 de ani, la debranşarea a peste 1,25 milioane de locuinţe, arată un studiu al Ariston Thermo România.

Touroperatorul Peregrine Adventures lansează vacanţe în România

Elena Deacu acum 2 ore

Touroperatorul Peregrine Adventures lansează începând cu luna iunie vacanţe în România, sub forma pachetelor turistice „Secretele României”.

Chevron testează în Europa şi în România marca de lubrifianţi pentru sarcină mare Texaco Delo

Dan Straut acum 2 ore

Chevron Lubricants a lansat Texaco Delo - marca industrială şi comercială a companiei americane - pentru toate pieţele europene, România fiind a şasea ţară în topul pieţelor-ţintă.

HARTA TERMOFICĂRII: 13 judeţe sunt total debranşate de la sisetemele centralizate. Care sunt motivele

Mediafax acum 2 ore

Creşterea continuă a preţului energiei termice, problemele constante ale sistemelor de încălzire centralizate din întreaga ţară, cât şi dorinţa de independenţă a românilor au dus, în ultimii 15 de ani, la debranşarea a peste 1,25 milioane de locuinţe, arată un studiu al Ariston Thermo România.

UniCredit lansează creditele de nevoi personale acordate exclusiv online, cu semnătură electronică

Elena Deacu acum 2 ore

UniCredit mai face un pas spre digitalizare completă şi spre eliminarea documentaţiei pe hârtie în relaţia cu clienţii săi. Compania a lansat vineri creditele de nevoi personale pe care clienţii le vor putea accesa exclusiv online, prin semnături electronică.

Start-Up Nation va avea un buget de 2 miliarde de lei în acest an

Elena Deacu acum 3 ore

Bugetul pentru programul Start-Up Nation va fi în acest an de 2 miliarde de lei, suficient pentru a finanţa 10.000 de proiecte, a declarat, pentru Agerpres, Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

MINIVACANŢA de Rusalii şi 1 Iunie: Ce destinaţii turistice preferă românii şi cât plătesc

Dan Straut acum 3 ore

În 2018, Rusaliile (28 Mai) cad lunea, iar 1 Iunie vinerea, astfel că mai mulţi turişti încearcă o „punte” între cele două weekend-uri libere, alegând destinaţii exotice. Alţii preferă staţiunile din România (litoral şi balneo), arată datele transmise pentru MEDIAFAX de agenţiile de turism.

Start-Up Nation va avea un buget de 2 miliarde de lei în acest an

Elena Deacu acum 3 ore

Bugetul pentru programul Start-Up Nation va fi în acest an de 2 miliarde de lei, suficient pentru a finanţa 10.000 de proiecte, a declarat, pentru Agerpres, Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

DISPUTELE COMERCIALE: China acceptă să importe mai multe bunuri şi servicii din Statele Unite

Bianca Ciocotisan acum 3 ore

China a fost de acord să-şi mărească importul de bunuri şi servicii din Statele Unite, însă acordul încheiat nu menţionează obiectivul de reducere a deficitului stabilit de Casa Albă, de 200 miliarde de de dolari, relatează Reuters.

Premieră pentru Daimler: Va produce mașini Mercedes în Franța

G.S. acum 4 ore

Daimler AG va investi masiv în fabrica sa din Franţa, unde va produce pentru prima dată maşini Mercedes-Benz, transmit DPA şi Reuters, citate de Agerpres. Grupul german va investi aproximativ 500 de milioane de euro (589 de milioane de dolari) în uzina sa din Hambach, unde în prezent este fabricat modelul Smart. Obiectivul Daimler îl reprezintă producerea unui model compact electric. După ce în urmă cu 20 de ani Daimler a inaugurat fabrica din Hambach, acum compania "trece la următoru

BĂTĂLIA PREŢURILOR: Cu avionul, trenul, autocarul sau maşina către Istanbul şi Salonic

Bianca Ciocotisan acum 4 ore

Varianta auto concurează strâns cu cea feroviară în transportul pe rutele Bucureşti-Istanbul şi Bucureşti-Salonic, iar varianta aeriană presupune achiziţia unui bilet din timp, arată comparaţia preţurilor din oferte, realizată de MEDIAFAX.

Plățile din programul Start-Up Nation 2017 nu s-au terminat dar Guvernu anunță bugetul pe 2018

acum 4 ore

Programul Start-Up Nation din acest an va avea un buget de 2 miliarde de lei, suficient pentru a finanţa 10.000 de proiecte, şi va începe după ce vor fi efectuate majoritatea plăţilor aferente ediţiei de anul trecut, a declarat, pentru AGERPRES, Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. "Din programul de anul trecut, până acum au fost efectuate peste 1.300 de plăţi. Toţi cei care astăzi sunt cu cererile de plată în aşteptare sau nu le-au depus au fost

Şefii companiilor din topul Fortune 500 sunt plătiţi de până la 5.000 de ori mai mult decât angajaţii lor

News.ro acum 4 ore

Directorii generali ai companiilor din topul Fortune 500 sunt plătiţi de până la 5.000 de ori mai mult decât angajaţii lor, potrivit unui raport realizat de biroul congresmanului democrat din Minnesota Keith Ellison, relatează MarketWatch.

Nouă extragere în cadrul loteriei bonurilor fiscale

acum 5 ore

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) organizează duminică o nouă extragere a bonurilor fiscale, la care participă bonurile emise în perioada 1 - 30 aprilie 2018, conform unui comunicat al instituţiei. Fondul de premiere a rămas neschimbat, respectiv un milion de lei, sumă din care vor fi acordate cel mult 100 de premii. Selecţia câştigătorilor va fi realizată în două etape. Duminică, la ora 20:50, va fi organizată prima etapă, care va consta în extragerea bilelor care vor determina

OFICIAL Cei care au venituri din chirii nu trebuie să înregistreze contractele la Fisc

Elena Deacu acum 6 ore

Contractele de închiriere nu mai trebuie să fie înregistrate la Fisc, cei care încasează venituri din chirii urmând doar să depună declaraţia 212, potrivit unui proiect adoptat miercuri de Guvern.

Ford Fiesta Active pornește de la 15.650 Euro cu TVA în România, rival pentru Dacia Sandero Stepway și Hyundai i20 Active

Adrian Mitrea acum 20 ore

​Ford Fiesta Active – versiune cu aspect și veleități de SUV a modelului de segment B Ford Fiesta – pornește de la 15.650 Euro cu TVA în România, concurând pe piață cu modele precum Dacia Sandero Stepway și Hyundai i20 Active. Modelul celor de la Ford se diferențiază prin motorizări mai performante, tehnologii mai avansate și, desigur, un preț mai mare ce reflectă toate acestea. Citește articolul complet pe 0-100.ro

Tăriceanu: Pilonul 2 de pensii nu se desfiinţează

Elena Deacu acum o zi

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat sâmbătă, la Timişoara, că Pilonul 2 de pensii nu se desfiinţează, ci este susţinut de ALDE, în timp ce PNL face campanie de strângere de semnături „pentru ceva care nu se desfiinţează”.

Programul Tezaur. Poşta Română va intermedia vânzarea titlurilor de stat către populaţie

Elena Deacu acum o zi

Ministerul Finanţelor a lansat un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care va autoriza Poşta Română în vederea tranzacţionării titlurilor de stat către populaţie.

Avertisment. Ce pericole aduce „minarea“ de criptomonede în România

Elena Deacu acum o zi

Minarea de criptomonede are impact major pe creşterea consumului de energie electrică, iar autorităţile „se fac că nu văd acest fenomen”, atrage atenţia Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei.

ATACURI CIBERNETICE: Virusarea cu documente Office infectate a crescut de patru ori

Bianca Ciocotisan acum o zi

Utilizatorii atacati cu documente Office infectate a crescut de peste 4 ori comparativ cu T1 2017, procentul din totalul de exploit-uri folosite în atacuri, a ajuns să fie aproape de 50%, reprezentând dublul mediei deţinute de Microsoft Office în 2017, arată un studiu Kaspersky Lab.

Comercianţii mai au timp să instaleze case de marcat cu jurnal electronic. Guvernul amână termenul de la care aplică amenzi pentru lipsa lor

Elena Deacu acum o zi

Comercianţii primesc mai mult timp să îşi instaleze case de marcat cu jurnal electronic, Finanţele urmând să aplice amenzi pentru lipsa lor începând cu 1 septembrie, pentru contribuabilii mari şi mijlocii, şi 1 noiembrie, pentru contribuabilii mici.

Ministerul Finanţelor amană cu încă trei luni dotarea magazinelor cu case de marcat electronice

Bianca Ciocotisan acum o zi

Ministerul Finanţelor Publice va acorda un termen suplimentar pentru dotarea operatorilor economici cu aparate de marcat electronice fiscale, pentru a nu fi sancţionaţi, până la 1 septembrie pentru contribuabilii mari şi mijlocii şi până la 1 noiembrie pentru cei mici, se arată într-un comunicat.

INTERVIU | Compania Lockheed Martin, interesată de intensificarea cooperării cu România

Mihai Draghici acum o zi

Firma Lockheed Martin este interesată de intensificarea cooperării cu armata română şi cu industria de profil din România, printre proiectele analizate figurând fabricarea unui vehicul militar, afirmă, într-un interviu acordat MEDIAFAX, Tom Stanton şi James Robinson, doi reprezentanţi ai companiei.

Vremea

București
acum

22°
dum.

17°/22°
lun.

15°/22°
mar.

13°/25°
mie.

13°/27°
Iasi
acum

22°
dum.

16°/22°
lun.

11°/19°
mar.

10°/23°
mie.

11°/25°
Constanta
acum

20°
dum.

18°/21°
lun.

17°/19°
mar.

16°/20°
mie.

16°/21°
Cluj-Napoca
acum

22°
dum.

16°/22°
lun.

9°/18°
mar.

9°/20°
mie.

11°/22°
Timisoara
acum

23°
dum.

18°/23°
lun.

15°/22°
mar.

17°/24°
mie.

17°/26°